Αρχική COVID-19 Greece From Home: Η Ελλάδα μας από το Σπίτι

Greece From Home: Η Ελλάδα μας από το Σπίτι

Πρωτοποριακή πλατφόρμα διεθνούς προβολής του Ελληνικού τουρισμού - Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος
0
Greece From Home

Με μια εντυπωσιακή- και…άκρως ελπιδοφόρα για τα Ελληνικά δεδομένα- κίνηση συνεργασίας, ο Ελληνικός τουρισμός πρωτοπορεί παγκοσμίως. Μέσα στην κρίση του κορονοιού, «εξάγει» στον κόσμο τη νέα εικόνα της Ελλάδας, που χωρίς να απεμπολεί τις παραδοσιακές της αξίες, μπορεί, πλέον, να ενώνει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σε μια ενιαία πλατφόρμα (#greecefromhome). Έτσι ενισχύει και να προβάλει διαδικτυακά και διαδραστικά, στα σπίτια όλου του κόσμου, την αυθεντική Ελληνική εμπειρία.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Marketing Greece και την Google, σε μια κοινή πρωτοβουλία για να διατηρηθεί στην μνήμη και την καρδιά των πολιτών, όλων των χωρών του κόσμου, η φωτεινή πλευρά της Ελλάδας:

  • Τα υπέροχα τοπία της, οι παραδόσεις της, ο πολιτισμός της και η έννοια της αυθεντικής Ελληνικής φιλοξενίας μέσα από τα σπίτια μας.

Και δημιούργησαν την online πλατφόρμα Greece From Home #greecefromhome στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι «από το σπίτι» και η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία, όταν άλλες χώρες, δημιούργησαν μόνο ένα blog ή hot spot για την προβολή του τουρισμού τους.

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας Greece From Home έγινε από τον Chief Creative Officer της ελληνικής κυβέρνησης, Steve Vranakis και την δημιουργική ομάδα του The Ithaca Lab σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece και τη Google.

Πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου

Χάρης Θεοχάρης
Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας, το υπουργείο Τουρισμού οργάνωσε την Τετάρτη 02/04/20, την πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην Ελλάδα της κορονο-κρίσης, παρουσία του Υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη , του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, της Διευθύνουσας Σύμβουλου της Marketing Greece κας Ιωάννας Δρέττα, της γενικής διευθύντριας της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης κας Πέγκυς Αντωνάκου,του Επικεφαλής Δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην Προεδρία της Κυβέρνησης κ. Στηβ Βρανάκη και με την συμμετοχή σχεδόν 68 δημοσιογράφων απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως είπαν οι συντελεστές, στόχοι της πρωτοβουλίας είναι:

  • Να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας.
  • Να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας μας.
  • Να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Προτάσσοντας την επιλογή να «μείνουμε σπίτι»

Όπως είπε ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης: «Στηρίζουμε απόλυτα την επιλογή μένουμε σπίτι και σε ό, τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού διατηρούμε την επικοινωνία με τα κοινά μας. Με βασικό μήνυμα Από το Σπίτι, δηλαδή μέσα από το σπίτι μας, προβάλλουμε τη χώρα μας και όσα η Ελλάδα πρεσβεύει σε ιδέες, αξίες, εμπειρίες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται άψογα και δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να δώσουν έγκαιρα το στίγμα του ελληνικού τουρισμού σε ένα δύσκολο παρών, προετοιμάζοντας παράλληλα την επόμενη μέρα. Ευχαριστώ τον ΕΟΤ, τη Google καθώς και την Marketing Greece για την άμεση σύμπραξη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

Προώθηση στο διεθνές κοινό

Greece From Home

Ο ΕΟΤ προχωρά άμεσα στην online προώθηση της πλατφόρμας στοχεύοντας στις κύριες αγορές προέλευσης επισκεπτών της χώρας μας ώστε μέσω του Greece From Home να διατηρήσει τη σχέση του brand της Ελλάδας με το διεθνές κοινό καθ’ όλη
τη διάρκεια της πανδημίας του ιού Covid – 19.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, επισημαίνει ότι: «Ο ελληνικός τουρισμός δηλώνει έμπρακτα παρών μέσα σε μία πρωτοφανή κρίση. Όσο οι επισκέπτες μας μένουν σπίτι, εμείς ως brand και ως προορισμός βρισκόμαστε κοντά τους, από το σπίτι μας, από την Ελλάδα, μέσω του Greece From Home». Και προσθέτει: «Με την καμπάνια Greece From Home αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις δύσκολες κοινωνικές και ψυχολογικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία σχεδόν σε όλον τον πλανήτη, γι΄αυτό και έχουμε σαν βασικό στόχο να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης σε όσους δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο. Είναι όμως και μια στρατηγική ενέργεια στήριξης του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη μέρα».

Έμπνευση στο όνειρο

«Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές και αυτό που οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός έχουν ανάγκη να στείλουν όσο πιο μακριά γίνεται το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πως οι μέρες αυτές θα φύγουν και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί. Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, προσκαλούμε το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό να ονειρευτεί από την ασφάλεια του σπιτιού του τη στιγμή που θα επισκεφθεί τη χώρα μας και θα ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι» δήλωσε για την πρωτοβουλία η κα. Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece, που υποστηρίζει την πλατφόρμα Greece From Home με πρωτότυπο περιεχόμενο για την Ελλάδα μέσω του discovergreece.com, προβάλλοντας πολλαπλές πτυχές της χώρας και των εμπειριών που προσφέρει και δίνοντας έμπνευση στο κοινό να ονειρευτεί.

Δωρεάν διαδραστική εκπαίδευση

Greece From Home

Ο τρίτος άξονας της πρωτοβουλίας Greece From Home, που αφορά στην εκπαίδευση, απευθύνεται πρωτίστως στους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού και υλοποιείται με την υποστήριξη της Google, η οποία διαθέτει σημαντικά ψηφιακά εργαλεία για δωρεάν διαδραστική εκπαίδευση από το σπίτι μέσω του προγράμματος Grow Greek Tourism Online.

Η κα. Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανέφερε: «Άμεση προτεραιότητα τώρα είναι η υγεία, είναι όμως σημαντικό να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, να δημιουργούμε και να μαθαίνουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού ώστε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της πλατφόρμας YouTube, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ελληνικό τουρισμό το διάστημα που μένουμε σπίτι. Παράλληλα, ενισχύουμε πρωτοβουλίες εκμάθησης όπως το Grow Greek Tourism Online. Στόχος μας είναι ο τουριστικός κλάδος να ενδυναμωθεί με ψηφιακά εργαλεία και δεξιότητες ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τις προκλήσεις των ημερών, αλλά  και να ενισχυθεί συνολικά για ένα ακόμη καλύτερο αύριο».

Πώς λειτουργεί;

Αναλυτικότερα, η πρωτοβουλία #greecefromhome αποτελείται από 3 πυλώνες:

  • Βλέπω

Ο κόσμος ενθαρρύνεται και εμπνέεται να μείνει σπίτι, παραμένοντας συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της χώρας, μέσα από το κανάλι του ΕΟΤ Visit Greece στο YouTube. Το κανάλι θα προσφέρει νέο και επιλεγμένο περιεχόμενο από Έλληνες δημιουργούς από όλο τον κόσμο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελληνική μουσική, γαστρονομία, θέατρο, χορό, αθλητισμό, μόδα, καθώς και βίντεο με προορισμούς και εμπειρίες από όλη την Ελλάδα.

  • Ταξιδεύω

Στόχος είναι να μπορούν όλοι να «επισκέπτονται» την Ελλάδα από το σπίτι τους. Μέσα από το www.discovergreece.com δημιουργείται μια ψηφιακή πύλη με πλούσιο περιεχόμενο και συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες. Τα αρχαιολογικά αξιοθέατα και τα μουσεία, τα χωριά και οι παραδόσεις, η γαστρονομία, η περιήγηση, η απόλαυση της φύσης… όλα από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

  • Μαθαίνω

Προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με τις κατάλληλες δεξιότητες, η πρωτοβουλία Greece From Home σε συνεργασία με το πρόγραμμα  Grow Greek Tourism Online της Google, παρουσιάζει μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι. Οι εκπαιδεύσεις αυτές είναι διαθέσιμες από τις 2 Απριλίου και θα προσφέρονται δωρεάν σε καθημερινή βάση. Περιλαμβάνουν διαδραστικά διαδικτυακά ομαδικά σεμινάρια, καλύπτοντας μια πληθώρα θεμάτων, από το πώς να δημιουργήσετε ένα πλάνο ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας, μέχρι το πώς να εργαστείτε εξ αποστάσεως και πολλά άλλα. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα για κατ’ ιδίαν διαδικτυακές συναντήσεις απευθείας με έναν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Google, ώστε κάθε επιχείρηση να μπορεί να λάβει προσωποποιημένες συμβουλές για την ψηφιακή της παρουσία, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της.

Greecefromhome

Δηλώστε συμμετοχή στο Greece From Home

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσει συμμετοχή μέσω της σελίδας:

https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/f2f

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google, το Υπουργείο Τουρισμού και την ΙΑΒ Ευρώπης.

To κεντρικό βίντεο λανσαρίσματος του Greece From Home


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here