Αρχική COVID-19 Οι νεκροί από κορονοϊό στη Γουχάν είναι 50% περισσότεροι από ότι γνωρίζαμε

Οι νεκροί από κορονοϊό στη Γουχάν είναι 50% περισσότεροι από ότι γνωρίζαμε

0
Γουχάν - Κίνα
Διαφήμιση

Υπήρξαν αμφιβολίες για τα επίσημα στοιχεία από την Κίνα εδώ και πολύ καιρό, όμως τώρα επιβεβαιώνονται και επίσημα. Στη μητρόπολη, 1290 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό από ότι ήταν ήδη γνωστό. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στο Γουχάν σε 3896, ενώ μέχρι σήμερα είχαν αναφερθεί μόνο 2579 θάνατοι.

Το σύνολο των 3.342 θανάτων σε εθνικό επίπεδο στην Κίνα δεν έχει ακόμη διορθωθεί επίσημα, αλλά θα πρέπει να αυξηθεί σε περισσότερους από 4.600. Οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις παρατεταμένες υποθέσεις ότι πολλές περιπτώσεις δεν συμπεριλήφθηκαν στις επίσημες κινεζικές στατιστικές.

Τα νοσοκομεία, οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό ήταν πολύ απασχολημένοι με το σύνολο των μολυσμένων, «γεγονός που οδήγησε σε καθυστερημένες, ελλιπείς και λανθασμένες αναφορές», όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Ορισμένες ιατρικές εγκαταστάσεις δεν συνδέθηκαν στο δίκτυο πληροφοριών ή δεν ανέφεραν αμέσως τα θύματα. Οι αναφορές ορισμένων νεκρών ήταν επίσης ελλιπείς, δήλωσε ο Xinhua.

Γιουχάν

Η Κίνα λέγεται ότι ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον ιό. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε πρόσφατα 26 νέες λοιμώξεις – συμπεριλαμβανομένων 15 “εισαγόμενων” περιπτώσεων Sars-CoV-2 σε ταξιδιώτες και 11 νέων τοπικών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, περισσότεροι από 82.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα στην Κίνα, εκ των οποίων περίπου 78.000 έχουν αναρρώσει. Μόνο στη Γουχάν, όπου ο ιός ενδέχεται να είχε ήδη ξεσπάσει τον Νοέμβριο, 50.333 περιπτώσεις (συν 325) καταγράφηκαν στα πλέον αναθεωρημένα στατιστικά στοιχεία.

Με πληροφορίες από: n-tv.de


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση