Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (8/4/20)

Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (8/4/20)

0
Κορονοϊός - Κόσμος
Διαφήμιση

Όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού και το ecozen.gr σας μεταφέρει τα πέντε σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας που σημάδεψαν τον κόσμο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα κρούσματα και τους θανάτους σε όλο τον πλανήτη εδώ.

1. Eυρώπη – Η ήπειρος με το 70% των θανάτων

Κορονοϊός - Κόσμος

Οι τελευταίες εξελίξεις διαμορφώνουν νέα δεδομένα και διαφοροποιούν το «παζλ» του κορονοϊού. Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία γνωρίζουν μείωση στον αριθμό των θανάτων, ενώ οι ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπες με καμπύλη αύξησης κρουσμάτων.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 60.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, αριθμός που αντιστοιχεί στο 70% των θανάτων σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Οι νεκροί στην Ευρώπη είναι πάνω από 60.000, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, από την ασθένεια Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 85.000 άνθρωποι.

Η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο και ακολουθούν η Γαλλία και η Βρετανία, που σήμερα κατέγραψε ρεκόρ θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο.

2. Nέα Υόρκη – Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων

Κορονοϊός - Κόσμος

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον νέο κορονοϊό, με 779 νεκρούς σε διάστημα 24 ωρών, όμως η εξέλιξη της πανδημίας σταθεροποιείται, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Τα μέτρα της απομόνωσης, της διακοπής των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης «λειτουργούν», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης.

«Η καμπύλη» της εξέλιξης του αριθμού των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία «επιπεδοποιείται», εξήγησε ο ίδιος, κατά την τακτική συνέντευξη τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

586 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός κοντά σε εκείνον που καταγράφηκε τις τρεις προηγούμενες ημέρες, όμως μικρότερος από εκείνον που είχε καταγραφεί το διάστημα από την 25η Μαρτίου έως την 3η Απριλίου με περισσότερες από 1.000 νέες εισαγωγές (εκτός της 27ης Απριλίου).

«Ας μην αρχίσουμε να αναπολούμε σαν να έχει τελειώσει» επισήμανε ο Κουόμο, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο απολογισμός για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται ήδη σε 6.268 θανάτους από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κουόμο, η τωρινή τάση «είναι απλά ένα στιγμιότυπο στον χρόνο». Προειδοποίησε δε για το ενδεχόμενο «αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε και οι αριθμοί να έχουν και πάλι αυξηθεί».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, ο απολογισμός των θανάτων είναι πιθανό «να είναι το ίδιο υψηλός ή υψηλότερος τις επόμενες ημέρες».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, ότι ποτέ του δεν πίστευε ότι μπορούσε να βιώσει ξανά κάτι στην κλίμακα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό είναι κάτι «σχεδόν απίστευτο» για εμένα.

3. Hν. Βασίλειο – 115 Κύπριοι μεταξύ των νεκρών από την πανδημία

Κορονοϊός - Κόσμος

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους των 115 μελών της κυπριακής παροικίας που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η Ομοσπονδία πληροφορείται καθημερινά νέους, τραγικούς θανάτους Κυπρίων στη χώρα, που αριθμούν συνολικά ήδη περίπου 115.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των συνολικών θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντιθέτως, η κυπριακή παροικία αντιπροσωπεύει μόνο το 0,7% του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

4. Γαλλία – Τραγικός ο απολογισμός στα γηροκομεία

Κορονοϊός - Κόσμος

Διευρύνεται ο τραγικός κατάλογος των νεκρών λόγω κορονοϊού στη Γαλλία, καθώς το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν ανακοίνωσε 541 νέους θανάτους μονάχα στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο Σαλομόν δεν έδωσε στοιχεία για τα θύματα από γηροκομεία ή άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, επικαλούμενος «τεχνικά προβλήματα».

Συνολικά, οι νεκροί στη Γαλλία ανήλθαν σε 10.869 από την έναρξη της πανδημίας (1η Μαρτίου), με τους 7.632 εξ αυτών να έχουν καταγραφεί μονάχα στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, 30.375 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού σε ολόκληρη την επικράτεια (+348 από χθες) και 7.068 δίνουν «μάχη» για τη ζωή τους στις μονάδες εντατικής θεραπείας (+482 από χθες).

Ακόμη, έγινε γνωστό πως 21.254 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν, έχουν, πλέον, αναρρώσει.

5. Κομισιόν – Παράταση ενός μήνα στην απαγόρευση μη αναγκαίων ταξιδιών προς την Ευρώπη

Κορονοϊός - Κόσμος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τις χώρες μέλη να παρατείνουν μέχρι και τις 15 Μαΐου τους περιορισμούς για τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια προς την Ευρώπη.

Η απαγόρευση αυτή είχε αποφασιστεί στις 17 Μαρτίου και είχε ισχύ ενός μήνα, με σκοπό να αναχαιτιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Η εμπειρία των χωρών μελών και άλλων κρατών που έχουν εκτεθεί στην πανδημία δείχνει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της διάδοσης του ιού απαιτούν περισσότερες από 30 ημέρες για να είναι αποτελεσματικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Brussels Airlines, η βελγική θυγατρική της Lufthansa, έχουν ήδη αποφασίσει να παρατείνουν το μέτρο, καθώς έχουν διακόψει τις πτήσεις τους μέχρι και τη 15η Μαΐου.

Η πρόταση της Κομισιόν είχε ως στόχο να μην κλείσουν τα εσωτερικά σύνορα στην ΕΕ, όμως στην πράξη οι χώρες ακολουθούν τη δική τους κρίση στο θέμα αυτό. Ως αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις σχηματίζονται μεγάλες ουρές στα εσωτερικά σύνορα και παρατηρείται ένταση μεταξύ των πρωτευουσών – ένα από τα πολλά παραδείγματα του πώς η πανδημία δοκιμάζει την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση