Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (7/4/20)

Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (7/4/20)

0
Κορονοϊός - Κόσμος
Διαφήμιση

Όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού και το ecozen.gr σας μεταφέρει τα πέντε σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας που σημάδεψαν τον κόσμο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα κρούσματα και τους θανάτους σε όλο τον πλανήτη εδώ.

1. Γαλλία – Εφιάλτης με πάνω από 10.000 νεκρούς

Γαλλία

Ξεπέρασαν τους 10.000 νεκρούς τα θύματα του κορονοϊού στη Γαλλία, καθώς με τους 1.427 νέους θανάτους που ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές το βράδυ της Τρίτης, ο συνολικός αριθμός έφτασε στους 10.328.

Από τους θανάτους που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι 607 προέκυψαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο (ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι σήμερα) και οι 820 σε γηροκομεία και άλλα θεραπευτικά κέντρα.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Υγείας Ζερόμ Σαλομόν, συνολικά 7.091 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία της χώρας λόγω κορονοϊού από την 1η Μαρτίου, με το 80% αυτών να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών.

Παράλληλα, 3.237 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα.

2. Κίνα – Ανησυχία για τα γεμάτα αξιοθέατα

Κίνα

Πλήθη Κινέζων τουριστών κατέκλυσαν τις τελευταίες ημέρες τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και τις μεγαλουπόλεις κατά μήκος της Κίνας, παρά τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών Αρχών ότι ο κίνδυνος της πανδημίας από τον νέο κορονοϊό παραμένει υψηλός.

Στο «κίτρινο βουνό», το φημισμένο ορεινό πάρκο Χουανγκσάν, στις 4 Απριλίου, χιλιάδες κόσμου φορώντας μάσκες, περπατούσαν στριμωγμένοι, ανυπόμονοι να απολαύσουν την εκδρομή τους στη φύση μετά από μήνες ταξιδιωτικών περιορισμών και αυστηρής καραντίνας.

Την ίδια ώρα, στη Σαγκάη, η διάσημη προκυμαία της Μπουντ είχε γεμίσει και πάλι με καταναλωτές και τουρίστες, μετά από αρκετές εβδομάδες ερήμωσης. Πολλά από τα εστιατόρια της περιοχής, τα οποία ήταν για αρκετές εβδομάδες κλειστά, ζητούσαν προκράτηση προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες.

Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθησαν στο Πεκίνο, την κινεζική πρωτεύουσα, με τους ντόπιους να συρρέουν στα πάρκα και στους ανοικτούς χώρους.

3. ΗΠΑ – «Μαύρη» μέρα για τη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της επιδημίας στην πολιτεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων στην πολιτεία ήταν το Σάββατο, με 630 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες. Η πολιτεία, επίκεντρο της νόσου στις ΗΠΑ, έχει καταγράψει πλέον συνολικά 5.489 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας δηλαδή το ήμισυ των συνολικών θανάτων εξαιτίας του Covid-19 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Κουόμο.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης αναφέρθηκε σε κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, ιδίως στον μέσο όρο των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες.

4. Ην. Βασίλειο – Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων

Hν. Βασίλειο

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατεγράφη σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ανακοίνωση 854 νέων θανάτων λόγω κορονοϊού και τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 6.227.

Αναλυτικά, το NHS Αγγλίας επιβεβαίωσε 758 νέους θανάτους, ενώ οι αρχές σε ΣκωτίαΟυαλία και Βόρεια Ιρλανδία ανέφεραν άλλα 96 θύματα.

Συγκεκριμένα, η Σκωτία κατέγραψε 74 πρόσθετους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, η Ουαλία άλλους 19, ενώ 3 πέθαναν στη Βόρεια Ιρλανδία. 

Οι ασθενείς που εξέπνευσαν, κυμαίνονταν μεταξύ 23 και 102 ετών. Οι 29 από τους 748 της Αγγλία (ηλικίας από 23 ως 99 ετών) δεν είχαν κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα.

Η σημερινή εξέλιξη προβλημάτισε εκ νέου τις αρχές στη Βρετανία, καθώς οι χθεσινοί αριθμοί είχαν δημιουργήσει ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης της επιδημίας.

Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει πως η κορύφωση του ξεσπάσματος του κορονοϊού θα σημειωθεί στις ημέρες του Πάσχα.

5. Ιταλία – Μέρα ελπίδας για τη γείτονα χώρα

Iταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 135.586 Οι νεκροί έφτασαν τους 17.127. Παράλληλα, 24.392 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 132.547 και είχαν χάσει την ζωή τους 16.523 άνθρωποι, ενώ 22.837 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 604 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.039 νέα κρούσματα. 1.555 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.792 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 28.718 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 61.557 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση