Αρχική COVID-19 Η «γαλάζια λίμνη» της Αγγλίας έγινε μαύρη λόγω κορονοϊού!

Η «γαλάζια λίμνη» της Αγγλίας έγινε μαύρη λόγω κορονοϊού!

0
Η «γαλάζια λίμνη» της Αγγλίας έγινε μαύρη λόγω κορονοϊού
Διαφήμιση

Σε ένα… πρωτότυπο μέτρο προκειμένου να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από τη «Γαλάζια λίμνη» προχώρησαν οι αρχές της Βρετανίας και αποφάσισαν να την… βάψουν μαύρη!

Παρά την καραντίνα στην Αγγλία, οι πολίτες δεν σταμάτησαν να συρρέουν σε ένα πρώην λατομείο ασβεστόλιθου στο Harpur Hill, του οποίου τα γαλανά νερά του έχουν δώσει το ψευδώνυμο «Γαλάζια Λίμνη» («Blue Lagoon»), με αποτέλεσμα οι αρχές να πάρουν δραστικά μέτρα!

Η αστυνομία για να σταματήσει την κοσμοσυρροή αποφάσισε να βάψει την λίμνη μαύρη! «Πήγαμε στην περιοχή και χρησιμοποιήσαμε βαφή νερού για να κάνουμε το νερό να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό», ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Μπάξτον σε δημοσίευση στο Facebook την Τετάρτη. «Παρακαλώ μείνετε στο σπίτι», καταλήγει στο μήνυμά της.

Yesterday we received reports that people were congregating at the ‘Blue Lagoon’ in Harpur Hill, Buxton. No doubt this…

Δημοσιεύτηκε από Buxton Police SNT στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που το νερό του γραφικού σκηνικού, που βρίσκεται κοντά στο Μπάξτον και περίπου τρεις ώρες βορειοδυτικά του Λονδίνου, βάφεται μαύρο, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς, μπορεί να μοιάζει με τροπική απόδραση,όμως οι αξιωματούχοι λένε ότι το νερό περιέχει τοξικά χημικά και έχει επίπεδο pH 11,3. Να σημειωθεί, πως το λευκαντικό πλυντηρίου έχει επίπεδο ρΗ περίπου 12.

Πινακίδες γύρω από τη λιμνοθάλασσα προειδοποιούν ακόμη τους τουρίστες ότι το νερό περιέχει αυτοκίνητα, νεκρά ζώα και σκουπίδια. Έτσι, η αστυνομία βαφεί συχνά το νερό για να αποτρέψει τους ανθρώπους να κολυμπήσουν μέσα σε αυτό.

Με πληροφορίες από: usay.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση