Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Eίναι δύο φορές πιο μεταδοτικός απ’ ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι...

Κορονοϊός: Eίναι δύο φορές πιο μεταδοτικός απ’ ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Δύο φορές πιο μεταδοτικός απ’ ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες μπορεί να είναι ο κορονοϊός COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησαν Αμερικανοί επιστήμονες στην κινεζική πόλη Γουχάν, επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού.

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos μελέτησαν στοιχεία ασθενών στην κινεζική πόλη και κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα:

  • Πρώτον, ο κορονοϊός μεταδόθηκε από έναν ασθενή σε 5,7 ανθρώπους με τους ερευνητές αν και μέχρι τώρα οι ειδικοί πίστευσαν ότι ένας φορέας θα μπορούσε να κολλήσει τον ιό σε 2,2 έως 2,7 ανθρώπους.
  • Δεύτερον, η μελέτη διαπίστωσε ότι, το 82% του πληθυσμού θα πρέπει να αναπτύξει ανοσία στον Covid-19 για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Κορονοϊός

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το γεγονός ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί δύο φορές πιο γρήγορα από ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι ερευνητές αλλάζει τα δεδομένα σε ότι αφορά την εξάπλωσή του.

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Γουχάν της Κίνας, τον Δεκέμβριο του 2019, προτού εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, σκοτώνοντας πάνω από 120.000 και μολύνοντας πάνω από 1,9 εκατομμύρια μέχρι στιγμής.

Τι λένε οι επιστήμονες

Ωστόσο, οι επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos στο Νιου Μέξικο που μελέτησαν τα αρχικά στάδια της επιδημίας της Γουχάν διαπίστωσαν ότι, κάθε φορέας θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό κατά μέσο όρο σε 5,7 άτομα.

Αρχικά, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι το διάστημα που μεσολαβεί για να μολυνθούν δύο άτομα είναι από έξι έως επτά ημέρες, τελικά όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι είναι από 2,3 έως 3,3 ημέρες.

Κορονοϊός

Για να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού, οι Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι, το 82% θα πρέπει να έχει ανοσία είτε μέσω εμβολίου είτε απλά να έχει νοσήσει.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η περίοδος επώασης του ιού – δηλαδή ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που ένα άτομο εκτεθεί για πρώτη φορά στον ιό έως ότου αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα- είναι 4,2 ημέρες, ένα 24ωρο λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών.

Πριν από τις 18 Ιανουαρίου, ο χρόνος από την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων μέχρι την νοσηλεία του ασθενούς ήταν 5,5 ημέρες στην Κίνα, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση