Αρχική COVID-19 Γνωρίστε την εντυπωσιακή Γουχάν, απ’ όπου όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός

Γνωρίστε την εντυπωσιακή Γουχάν, απ’ όπου όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός

0
Ουχάν, Γιουχάν Κίνα
Διαφήμιση

Η Γουχάν (αναφέρεται και ως Βουχάν, Γουχάν ή Γιουχάν) (απλοποιημένα Κινέζικα: 武汉, παραδοσιακά κινέζικα: 武汉, χάνγιου πινγίν: Wǔhàn) είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Κεντρική Κίνα. Βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Τσιανγκχάν, στις όχθες των ποταμών Γιανγκτσέ και Χαν. Η Ουχάν είναι γνωστή ως λεωφόρος που οδηγεί τις εννέα επαρχίες και είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, με δεκάδες δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και σιδηροδρόμων. Αναγνωρίζεται ως το πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό κέντρο της κεντρικής Κίνας.

Η πόλη έχει πληθυσμό 9.785.392 ατόμων (απογραφή του 2010), με 6.177.000 από τους κατοίκους να μένουν στην αστική περιοχή.

Τον Δεκέμβριο 2019, η Γουχάν έγινε παγκοσμίως γνωστή ως το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πανδημία κορονοϊού 2019-2020, μια ασθένεια που μοιάζει με το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο. Ο ιός που ευθύνεται για την πανδημία είναι γνωστός και ως κορονοϊός της Γουχάν, επειδή η ασθένεια προήλθε από μια αγορά θαλασσινών και κρεατικών της πόλης.

Γνωρίστε την Γουχάν

Πηγή: Wikipedia

Διαφήμιση