Αρχική COVID-19 Κ. Φαρσαλινός: «Η νικοτίνη ευεργετική κατά του κορονοϊού»

Κ. Φαρσαλινός: «Η νικοτίνη ευεργετική κατά του κορονοϊού»

0
Κωνσταντίνος Φαρσαλινός
Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Έλληνας Επιστήμονας
Διαφήμιση

Σε έρευνα που έκανε πρώτος Έλληνας επιστήμονας, και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, φαίνεται ότι η νικοτίνη λειτουργεί ευεργετικά στην αντιμετώπιση του Covid-19 από τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που επιβεβαιώνει και έρευνα επιφανών επιστημόνων στη Γαλλία, του καθηγητή ιατρικής Zahir Amoura και του νευροβιολόγου, ειδικού στους νικοτινικούς υποδοχείς, Jean-Pierre Changeux.

Παρά τις δυσμενείς συνέπειες του καπνίσματος που δεν αμφισβητούνται από κανέναν, τα στοιχεία και τα ποσοστά που προκύπτουν από την έρευνα είναι εντυπωσιακά και μιλούν από μόνα τους.

Ενδεικτικό, ότι υπάρχουν 80% λιγότεροι καπνιστές μεταξύ των ασθενών του Covid-19 σε σχέση με το γενικό ποσοστό πληθυσμού ιδίου φύλου και ηλικίας. Έτσι, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν έδωσε το πράσινο φως για τσιρότα νικοτίνης που θα χορηγούνται με διαφορετικές δοσολογίες προληπτικά στο υγειονομικό προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί η προστατευτική δράση της νικοτίνης και η μέθοδος να εφαρμοστεί και σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Παράλληλα με τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών πάντως, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το Κάπνισμα εξέδωσε ανακοίνωση για τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος σε σχέση με τις λοιμώξεις από τον κορονοϊό. Οι επιστήμονες που εκπόνησαν τις παραπάνω έρευνες τονίζουν την επείγουσα ανάγκη να αξιοποιηθεί η νικοτίνη ως θεραπευτικό μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό, και βεβαίως αντιτίθενται κι αυτοί στο κάπνισμα, το οποίο αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία πρόωρου και αποτρέψιμου θανάτου.

Η ανάρτηση του κ. Φαρσαλινού για τη νικοτίνη

Κ. Φαρσαλινός: Η νικοτίνη ευεργετική κατά του κορονοϊού

Διαβάζουμε σε ανάρτηση του Κ.Φαρσαλινού στην προσωπική του ιστοσελίδα στο FB.

«Ως αντίδραση στις αντιγραφές της ερευνητικής μου δουλειάς, ξεκίνησα στις 23 Μαρτίου με προδημοσίευση  και περιγραφή της ανάλυσης 5 μελετών από την Κίνα, όπου βρήκα χαμηλό επιπολασμό καπνίσματος μεταξύ ασθενών με COVID-19. Ακολούθησε η ξεκάθαρη περιγραφή της υπόθεσης για την προστατευτική δράση της νικοτίνης στις 3 Απριλίου, μετά από ανάλυση 13 μελετών από την Κίνα.

Τώρα βγάζω στη δημοσιότητα όλο το κείμενο της επίσημης μελέτης που έχω καταθέσει από τις 6 Απριλίου στο επιστημονικό περιοδικό Internal & Emergency Medicine, έχει ήδη γίνει αποδεκτό αλλά ακόμη (λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων) δεν έχει βγει δημόσια.

Να σημειώσω ότι η μελέτη των Γάλλων, που ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ τη μεθοδολογία μου σε ένα δείγμα Γάλλων ασθενών, βγήκε σε προδημοσίευση προχθές 20 Απριλίου, ενώ η μελέτη τους που κυκλοφορεί σήμερα στα μέσα ενημέρωσης κατατέθηκε στις 16 Απριλίου και έγινε αποδεκτή στις 18 Απριλίου»!

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας…


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση