Αρχική COVID-19 ΙΑΤΑ: Μείωση κατά 70% στα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια λόγω κορονοϊού

ΙΑΤΑ: Μείωση κατά 70% στα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια λόγω κορονοϊού

0
αεροπορικά ταξίδια, αεροπλάνο
Διαφήμιση

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια, καθώς σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), έχουν μειωθεί κατά 70% σε όλο τον κόσμο και η ανάκαμψη τους επόμενους έξι μήνες πιθανόν να είναι βραδεία.

Την ώρα που οι εγχώριες αγορές θα ανοίξουν συντομότερα από αυτές των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, η ζημιά που έχει γίνει στην καταναλωτική εμπιστοσύνη θα υπονομεύσει μια γρήγορη ανάκαμψη, δήλωσε ο Μπράιαν Πιρς, επικεφαλής οικονομολόγος της ΙΑΤΑ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

ΙΑΤΑ: Μείωση κατά 70% στα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια λόγω κορονοϊού

Οι εκτιμώμενες οικονομικές απώλειες διεθνώς για τις αεροπορικές εταιρίες από την παγκόσμια εξάπλωση της COVID-19 έχουν αυξηθεί στα 314 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο υπολογισμός αυτός των απωλειών εσόδων και των ζημιών για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών είναι αυξημένος κατά 25% από την προηγούμενη εκτίμηση, εξαιτίας της σφοδρότητας των οικονομικών επιπτώσεων για τις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και εξαιτίας του αργού ρυθμού της αποκατάστασης των διεθνών πτήσεων.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση