Αρχική COVID-19 Έρευνα: Η πανδημία φέρνει μείωση στη ζήτηση της σοκολάτας

Έρευνα: Η πανδημία φέρνει μείωση στη ζήτηση της σοκολάτας

0
Σοκολάτα
Διαφήμιση

Πτώση αναμένεται στη δραστηριότητα επεξεργασίας κακάο στο α’ τρίμηνο του 2020 εξαιτίας της μείωσης τη ζήτησης για σοκολάτα από τα μεγάλα καταστήματα λιανικών πωλήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη, η οποία καταναλώνει περισσότερο σοκολάτα, η επεξεργασία κακάο αναμένεται να μειωθεί κατά 3% στο α’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, όπως προκύπτει από εκτιμήσεις αναλυτών και επιχειρήσεων. Οι εκτιμήσεις για την πτώση κινούνται στα ποσοστά από 1% έως 11%.

Η Βόρεια Αμερική προβλέπεται να σημειώσει μείωση σχετικά με τη δραστηριότητα του κακάου κατά 5,3%, με τις εκτιμήσεις για την πτώση εκεί να κυμαίνονται από 3% έως 7,5%. Στην Ασία η πτώση ενδέχεται να αγγίξει το 9%, σύμφωνα με τέσσερις εκτιμήσεις. Οι τιμές του κακάο έχουν υποχωρήσει κατά 20% τους τελευταίους δύο μήνες.

Σοκολάτα - Κακάο

Η Ακτή Ελεφαντοστού και η Γκάνα, οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί κακάο στον κόσμο, επέβαλαν premium 400 δολαρίων ανά μετρικό τόνο στη σοδειά του 2020-2021 για ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού τους. Τα futures του κακάο στη Νέα Υόρκη έχουν υποχωρήσει κατά 9,9% το τρέχον έτος.

«Η ζήτηση για σοκολάτα θα πέσει ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων τιμών και της έντονης συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρει ο Eric Bergman, αντιπρόεδρος της JSG Commodities στο Norwalk του Connecticut, μιλώντας στο Bloomberg.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροRobert Elias Najemy: Διαγράψτε την Ελλάδα… Αν τολμάτε
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 131 οι νεκροί – 16 νέα κρούσματα – 2.506 συνολικά