Αρχική COVID-19 Δείτε ποιοι άνεργοι δικαιούνται την ενίσχυση των 400 ευρώ

Δείτε ποιοι άνεργοι δικαιούνται την ενίσχυση των 400 ευρώ

0
ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Όποιοι είναι άνεργοι, από την 1η Απριλίου του 2019 έως σήμερα, θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι, άρα θα λάβουν και την οικονομική ενίσχυση που προβλέφθηκε, όπως επισήμανε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα στήριξης στους μακροχρόνια άνεργους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι επί της ουσίας επιδοτούνται οι “νέοι” μακροχρόνια άνεργοι. Πρόκειται για περίπου 175.000 μακροχρόνια άνεργους, οι 20.000 εκ των οποίων επιδοτούνται ήδη με τα 200 ευρώ μηνιαίως και έχουν ήδη ενταχθεί στην επέκταση της επιδότησης για 2 μήνες (λαμβάνουν δηλαδή ήδη τα 400 ευρώ). Οι 155.000 που δεν επιδοτούνται, μπαίνουν και αυτοί στα μέτρα στήριξης. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τα 400 ευρώ θα πιστωθούν αυτόματα στο λογαριασμό τους.

«Στην Ελλάδα, από το 1.100.000 που είναι εγεγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται το 1/10. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα», τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Προγράμματα για ανέργους

ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με τα πρόσφατα μέτρα στήριξης: Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας. Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

Έρχονται νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους. Ισχύει δίμηνη παράταση για:

  • τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο (αφορά περίπου 70.000 ανέργους)
  • τα επιδόματα που έληξαν τον Φεβρουάριο (αφορά περίπου 80.000 ανέργους)
  • τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο (αφορά περίπου 43.000 ανέργους)
  • τα επιδόματα που έληξαν τον Απρίλιο

Σημειώνεται ότι, λίγη ώρα πριν την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, η ΓΣΕΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι άνεργοι ανέρχονται σε σχεδόν μισό εκατομμύριο, τρεις φορές παραπάνω από όσους τους υπολογίζει η κυβέρνηση και ζήτησε την άμεση στήριξή τους. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ αυτός ο αριθμός ανέργων δεν λαμβάνει ούτε το επίδομα ανεργίας, ούτε το έκτακτο επίδομα των €800 λόγω κορονοϊού και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση