Αρχική COVID-19 Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας

0
Νίκος Χαρδαλιάς
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΩΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Στο ακέραιο ισχύουν τα μέτρα περιορισμού ως και την Κυριακή 3 Μαΐου, διαμήνυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση με τη συμβολή όλων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας, που προβλέπει άρση περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα, ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συνιστώντας ωστόσο προσοχή διότι ο «ιός παραμένει εδώ». 

Στην ίδια κατεύθυνση, καθώς «δεν υπάρχει τόσο το εμβόλιο, όσο και κάποια αποδεδειγμένη θεραπεία μέχρι τώρα», ούτε και μπορεί «να υπάρχει ένας αστυνόμος δίπλα σε κάθε πολίτη», χαρακτήρισε ως το «μεγάλο μας όπλο» την ατομική μας ευθύνη.

«Οι συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους»

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΜΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINNISI

Επιπλέον, επισήμανε πως παραμένουν οι συστηματικοί έλεγχοι από την αστυνομία και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ απαγορεύονται οι μακρινές αποστάσεις και η μετακίνηση στα χωριά ή στα εξοχικά. Eίπε ακόμη πως οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν τον «αγώνα γιατρών και νοσηλευτών».

Οι μάσκες και τα πρόστιμα

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας
ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματάει η διάδοση του ιού. Κάποιες περιοχές ίσως να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα, αν καταγράφουν τοπικές εξάρσεις» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η «χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος στα μέσα μαζικής μεταφοράς και για τους εργαζόμενους και για τους επιβάτες είναι υποχρεωτική», όπως και στα σούπερ μάρκετ, τα ταξί, τα κομμωτήρια, τα νοσοκομεία και τα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

«Τίποτε δεν τελείωσε. Μέχρι τότε θα ζούμε σε μια νέα καθημερινότητα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 17 Μαΐου δόθηκε παράταση της αναστολής λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα. Τέλος, στους ελέγχους των επιβατών που φτάνουν αεροπορικά στη χώρα, σε 6 πτήσεις το τελευταίο διήμερο με 514 άτομα επιβατικό κοινό, μόνο 9 τεστ βρέθηκαν θετικά και όλα τα υπόλοιπα αρνητικά.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να μπουν και πάλι σε καραντίνα αν υπάρξει διασπορά της νόσου. «Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», δήλωσε. «Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από το επόμενο βήμα. Από τη Δευτέρα αρχίζουμε να χτίζουμε τη γέφυρα ασφάλειας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι «τον τελευταίο καιρό αποδείξαμε ότι διαθέτουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και πειθαρχία», ζητώντας να παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση