Αρχική COVID-19 Τσιοδράς: Θεμιτός ο εμβολιασμός για πνευμονιόκοκο- Δοκιμάζουν φάρμακο προστασίας καρδιάς και πνευμόνων

Τσιοδράς: Θεμιτός ο εμβολιασμός για πνευμονιόκοκο- Δοκιμάζουν φάρμακο προστασίας καρδιάς και πνευμόνων

0
Τσιόδρας για Κορονοϊό
ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Πρωτοπορεί η Ελληνική επιστημονική κοινότητα που από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει κλινικές μελέτες με τη χρήση της αντιφλεγμονώδους ουσίας κολχικίνης, για τη θωράκιση της καρδιάς και των πνευμόνων σε φορείς του κορονοϊόυ.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε, ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει προστατευτικά στους πνεύμονες και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, «ο εμβολιασμός για τον πνευμονιόκοκο είναι πολύ σημαντική στρατηγική για τα βακτήρια. Αν ο Covid-19 προκαλεί βακτηριακές επιπλοκές είναι σημαντικό να υπενθυμίζεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού κai άτομα άνω των 65 ετών».

Τσιόδρας για Κορονοϊό
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Δ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1 η κολχικίνη, πρόκειται για φάρμακο που επί 10ετιες χρησιμοποιείται για νόσους της καρδιάς όπως περικαρδιτιδα και κολπική μαρμαρυγή και κυκλοφορεί σε χαμηλή τιμή με συνέπεια να ονομαστεί «φάρμακο του φτωχού».

Σίγουρα δεν μπορεί να θεραπεύσει τη νόσο του κορονοϊού, άλλα οι Έλληνες επιστήμονες εκτιμούν, ότι μπορεί στα αρχικά στάδια της νόσου, να προστατεύσει από φλεγμονή την καρδιά και τους πνεύμονες. «Δεν θα χρησιμοποιείται για θεραπεία άλλα για προστασία από τις επιπλοκές», λένε συγκεκριμένα. Τέλος, να επισημάνουμε, ότι δόθηκε χθες το «πράσινο φως» για κλινικές δοκιμές από τον ΕΟΔΥ.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση