Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Τρομακτικό σενάριο στις ΗΠΑ για 480.000 νεκρούς και 96.000.000 κρούσματα!

Κορονοϊός: Τρομακτικό σενάριο στις ΗΠΑ για 480.000 νεκρούς και 96.000.000 κρούσματα!

1
Κορονοϊός

Φρίκη και ανησυχία μεγάλη προκαλούν τα σενάρια που κάνουν οι επιστήμονες για την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, καθώς οι ακραίες προβλέψεις τους τρομάζουν παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από την Αμερικανική Νοσοκομειακή Ένωση, το σενάριο τρόμου, για την έκταση που θα λάβει το φαινόμενο και για το οποίο ήδη λαμβάνουν τα μέτρα τους τα αμερικανικά νοσοκομεία, θέλει το σύνολο των κρουσμάτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να φτάνει ακόμα και στα 96 εκατομμύρια! 

jl

Σύμφωνα με το Business Insider, στην κατοχή του οποίου έχει περιέλθει το σχετικό έγγραφο με τις τρομακτικές εκτιμήσεις για την επιδημία, οι θάνατοι από τον κορονοϊό και τις επιπλοκές του μπορεί να φτάσουν τις 480.000, ενώ συνολικά μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία 4.800.000 άνθρωποι – κάτι που δύναται να φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας.

Η Αμερικανική Νοσοκομειακή Ένωση εκπροσωπεί χιλιάδες νοσοκομεία και συστήματα υγείας, και πραγματοποίησε την τηλεδιάσκεψη στις 26 Φεβρουαρίου. Το θέμα της διάσκεψης ήταν: «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι στο χώρο της υγείας: Προετοιμασία για τον COVID-19». Η American Hospital Association πάντως διευκρίνισε ότι τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη εκπροσωπούν τους ειδικούς που μετείχαν και όχι την Ένωση.

Koρονοϊός

Τέλος είναι πολύ δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για την διάδοση του κορονοϊού στις ΗΠΑ που κάνει ο Δρ. Τζέιμς Λόλερ, καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και είναι αυτές που κάνουν λόγο για 480.000 θανάτους, 96 εκατομμύρια κρούσματα και 4,8 εκατομμύρια νοσηλείες, σε ένα χρονικό εύρος δύο μηνών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here