Αρχική Ειδήσεις Δημιουργία αρχείου για τις Γυναίκες Αρχιτέκτονες με στόχο τη διαχρονική ανάδειξη του...

Δημιουργία αρχείου για τις Γυναίκες Αρχιτέκτονες με στόχο τη διαχρονική ανάδειξη του έργου τους

0
Αρχείο των γυναικών αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα
Διαφήμιση

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, ανακοινώνει τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, για τη δημιουργία Αρχείου των γυναικών αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην καταγραφή  αυτού του σημαντικού δυναμικού, των ελληνίδων αρχιτεκτόνων και περαιτέρω τη συμβολή και τη συμμετοχή τους στη δημιουργία του κτιριακού αποθέματος και του ευρύτερου δομημένου περιβάλλοντος.

Μάλιστα, το εγχείρημα αφορά την ανάδειξη ων Γυναικών Αρχιτεκτόνων σε όλο το φάσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας: το ελεύθερο επάγγελμα, τους ιδιωτικούς φορείς-οργανισμούς, αλλά και τις  υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Αρχείο των γυναικών αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία», δηλώνει η Πρόεδρος του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ, κ. Τζούλια Τσαλίκη, «η οποία έχει ληφθεί στα πλαίσια του εργαστηρίου των Διαδρομών της Αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού μέχρι σήμερα στην Αττική. Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί μια τέτοια συστηματική καταγραφή, με συνεντεύξεις, συγκέντρωση υλικού, αλλά και έρευνα αρχείου από πολλαπλές πηγές. Και είναι εξαιρετικά ευχάριστο, ότι είναι αυξημένο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας τόσο από γυναίκες αλλά και άντρες συναδέλφους. Ταυτόχρονα όμως,  μέριμνα μας,  είναι η προβολή του έργου της σύγχρονης γυναίκας αρχιτέκτονα, με την ενδυνάμωση της παρουσίας της.

«Θέλουμε να εκφράσουμε και να δώσουμε φωνή σε όλες τις συναδέλφους, από τη νέα απόφοιτη έως  τη γυναίκα αρχιτέκτονα, η οποία μετά από πολυετή προσφορά, θέλει να μοιραστεί τη συσσωρευμένη εμπειρία της.  Στον πυρήνα αυτού του σχεδιασμού, είναι  η δημιουργία πλατφόρμας ανοικτού διαλόγου, μέσα από την οποία θα αναδεικνύονται τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα, θα αναζητούνται  δυνατότητες και προοπτικές, ούτως ώστε, οι Γυναίκες Αρχιτέκτονες, να βρίσκουν ενθάρρυνση και έμπνευση για τα επόμενα βήματα τους».

Όσες και όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ, μπορούν στα email: tmattikissp@gmail.com tmattikissp@tee.gr, ή στα τηλέφωνα: 210 3215 146 -7

Διαφήμιση