Αρχική Επιλεγμένα Κορονοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη για την Ιταλία – Μπορεί να έχουμε και πάνω...

Κορονοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη για την Ιταλία – Μπορεί να έχουμε και πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς

0
Ιταλία
Διαφήμιση

Η κατάσταση στην Ιταλία χειροτερεύει με δραματικούς ρυθμούς και η αγωνία για την έκταση που θα πάρουν τα κρούσματα λόγω κορονοϊού, να τρομάζει τους πάντες. Οι επιστήμονες και οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας.

Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό σενάριο για τον κορονοϊό, αλλά όταν ακούγεται από τα χείλη του συμβούλου του υπουργού Υγείας της Ιταλίας προβληματίζει τουλάχιστον. Η ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊου στη γειτονική χώρα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αναπόφευκτες συνέπειες του φαινομένου που μπορεί να προκαλέσει.

Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν».

Κορονοϊός

Ακραίο σενάριο

Ο επιστήμονας εξηγεί επίσης ότι, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, αφού μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

Ο Ριτσάρντι εκτιμά ωστόσο ότι «το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής».

Κορονοϊός

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κορονοϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here