Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Αρνητικός ο φοιτητής από το Ρέθυμνο-Ανοιχτό κανονικά το Πάντειο

Κορονοϊός: Αρνητικός ο φοιτητής από το Ρέθυμνο-Ανοιχτό κανονικά το Πάντειο

0
Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση

Αρνητικό βγήκε το δείγμα του 20χρονου φοιτητή, που νωρίτερα εξεταζόταν ως ύποπτο κρούσμα, σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη. Ο νεαρός κατάγεται από την Πάτρα.

Εξαιτίας αυτού, μάλιστα έκλεισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους έως αύριο ώστε να γίνει απολύμανση. Ο 20χρονος παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και τηρήθηκαν  όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αμέσως λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα και οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο υγείας. Ο ασθενής αρχικά νοσηλεύτηκε σε ειδικό απομονωμένο θάλαμο ενώ ακολουθήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο και οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ.

Τελικά το δείγμα που στάλθηκε για εργαστηριακές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, βγήκε αρνητικό.

Άλλο ένα κρούσμα στην Κρήτη βγήκε αρνητικό. Πρόκειται για ένα άτομο που είχε πραγματοποιήσει ταξίδι σε χώρα «επικίνδυνη» για τη διάδοση του κορονοϊού και απευθύνθηκε στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Στα Χανιά τώρα, σε αναμονή μέχρι αύριο ενόψει των εργαστηριακών αποτελεσμάτων για μία γυναίκα που επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο Χανίων με ύποπτα συμπτώματα και είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία.

pa

Με νέα ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του Πανεπιστημίου, η Πρυτανεία ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κρούσμα κοροναϊού, και έτσι το ίδρυμα θα λειτουργήσει αύριο κανονικά.

Η ανακοίνωση που έβγαλε το Πανεπιστήμιο είναι η εξής: «Το πανεπιστήμιο από αύριο 6 τ.μ. λειτουργεί κανονικά. Μετά τον ενδεδειγμένο έλεγχο και τις απόψεις των αρμοδίων αρχών, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για θέματα υγείας. Από την Πρυτανεία».

Νωρίτερα, το Πανεπιστήμιο είχε ανακοινώσει πως θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες και για προληπτικούς λόγους υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα το είχε επιβεβαιώσει και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Επιπλέον, αναβλήθηκε και η σημερινή προγραμματισμένη προβολή της ταινίας «Ο Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

«Ανακοινώνεται πως, λόγω έκτακτων περιστάσεων, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 5 Μαρτίου προβολή της ταινίας Ο ΘΙΑΣΟΣ αναβάλλεται», έλεγε η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: newsit.gr, protothema.gr, cretapost.gr

Διαφήμιση