Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Είδη προστασίας και αντιμετώπισης ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους

Κορονοϊός: Είδη προστασίας και αντιμετώπισης ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους

0
Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο Πρωθυπουργός μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε, ζήτησε κάποια μέτρα αντιμετώπισης για την εξάπλωση του κορονοϊού. Μέσα σ’ αυτά είναι ο δημοσιονομικός χώρος για την προστασία όσων πλήττονται, αλλά και να δοθούν είδη προστασίας και αντιμετώπισης από τη νόσο του COVID-19.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται. Ο ΠΘ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό.

Έθεσε παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται. Το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα.

Επίσης, ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες), αλλά και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και μετά την κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες στα κράτη-μέλη.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here