Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Διασωληνωμένος 53χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Σε απομόνωση 32 εργαζόμενοι

Κορονοϊός: Διασωληνωμένος 53χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Σε απομόνωση 32 εργαζόμενοι

0
Κορονοϊός

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα του κορονοϊού και στη Δυτική Μακεδονία. Είναι ένας 53χρονος, που εργάζεται σαν παρασκευαστής εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καστοριάς και μάλιστα βρίσκεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο ασθενής αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία χωρίς ωστόσο να έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές (Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Αίγυπτος), όντας κάτοικος της Σιάτιστας. Αρχικά, πήγε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου εκεί το προσωπικό (αφού έλαβε όλα τα προληπτικά μέτρα: ειδικές στολές, γάντια κ.λπ.) εξέτασε τον 53χρονο και ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, για να λάβει οδηγίες.

Κορονοϊός

Ωστόσο, αρχικά ο ΕΟΔΥ δεν θεώρησε τον 53χρονο «ύποπτο» κρούσμα. Όμως, ο άνδρας, συνοδεία του αδερφού του, πήρε ταξί και μετέβη στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί απευθύνθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για έλεγχο, όπου και του έγινε Ακτινογραφία και Αξονική Τομογραφία, ενώ άρχισε να εμφανίζει και εικόνα πνευμονίας.

Εν τέλει, μετά από επικοινωνία του Νοσοκομείου Κοζάνης με τον ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρούσμα και αφού απομονώθηκε, αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ ξεκίνησε και διαδικασία αναζήτησης κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε καραντίνα εργαζόμενοι

Σε καραντίνα έχουν τεθεί 15 περίπου εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καστοριάς, με εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπως και επίσης ακόμη 17 άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Κορονοϊός

Αιτία στάθηκε, το θετικό κρούσμα και την πιθανή συναναστροφή του 53χρονου με ανθρώπους σε δύο νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Γι’ αυτό το λόγο ο ΕΟΔΥ , προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, έλαβε την απόφαση να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στα σπίτια τους όλοι οι εργαζόμενοι. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές της Παθολογικής, των ΤΕΠ, τραυματιοφορείς καθώς και εργαζόμενοι στα Εργαστήρια.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here