Αρχική COVID-19 Δάφνη: Θετικό το δείγμα για κορονοϊό σε κηδεμόνα μαθητή – Έκλεισε το...

Δάφνη: Θετικό το δείγμα για κορονοϊό σε κηδεμόνα μαθητή – Έκλεισε το σχολείο

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Θετικό βγήκε το δείγμα κορονοϊού ενός κηδεμόνα μαθητή σε Δημοτικό σχολείο στη Δάφνη. Η ιχνηλάτηση για να βρεθούν τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου Τάσου Μπινίσκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την γιαγιά μαθητή η οποία είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Το νέο κρούσμα δεν είναι το 46ο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καθώς πρόκειται για άτομο που συνταξίδεψε με τους 11 ασθενείς που προσκύνησαν στους Αγίους Τόπους και συμπεριλαμβάνεται στα 3 άτομα που ανέφερε το μεσημέρι ο κ. Τσιόδρας -ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας- ότι ήρθαν σε επαφή με τα υπόλοιπα κρούσματα.

Γι’ αυτό το λόγο, «λουκέτο» έβαλε αμέσως το Υπουργείο Παιδείας σήμερα, για προληπτικούς λόγους, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, ώστε να γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση του χώρου.

jj

Η ανακοίνωση του Δήμου Δάφνης:

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Κορονοϊός

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία.
Γραφείο Δημάρχου»

Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στην Πάτρα 

Σε πιο σοβαρή κατάσταση φαίνεται, πώς είναι ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει διασωληνωθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι υπόλοιποι -11 από το γκρουπ και οι 3 επαφές του- παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε παράταση των έκτακτων μέτρων, δηλαδή παραμένουν κλειστά τα σχολεία, θέατρα, κινηματογράφους και αναβάλλονται εκδηλώσεις, στους πληττόμενους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου για τις επόμενες δύο εβδομάδες (14 ημέρες). Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Κορονοϊός

Όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων από τους πληττόμενους νομούς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας, χωρίς φιλάθλους. Επίσης, είπε ότι η αναστολή στις εκδρομές εξωτερικού παρατείνεται και για μετά τις 13 Μαρτίου, για όλη τη χώρα.

Πάντως, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά στην κοινότητα και μετάδοση της νόσου από μη γνωστή πηγή.

Η σύσκεψη

Νωρίτερα, σε σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τρία επίπεδα ενώ τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια ενώ θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Θα προηγηθεί η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (παροχή ρευστότητας μέσω αναστολής πληρωμής ΦΠΑ).

Με πληροφορίες από: iefimerida.gr, newsit.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση