Αρχική COVID-19 Χωρίς παρουσία κοινού οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού – Διακοπή της διαφημιστικής καμπάνιας...

Χωρίς παρουσία κοινού οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού – Διακοπή της διαφημιστικής καμπάνιας τoυ ΕΟΤ

Εκ περιτροπής εργασία - Τα μέτρα του ΕΟΤ
0
υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα

Δραστικά  μέτρα, για την προστασία της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων ΕΟΤ, για την διασφάλιση της  απρόσκοπτης λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά  και τον περιορισμό των συνεπειών -από την  πανδημία του κορονοϊού– στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΟΤ, έλαβε η Διοίκηση του Οργανισμού, εντός και εκτός Ελλάδος.

Επίσης, με απόφαση του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, από σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου, και μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, όλες οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού θα λειτουργούν χωρίς την παρουσία κοινού. 

Η εξυπηρέτηση και η επικοινωνία των πολιτών θα γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της λήψης προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επίσης, στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενεργοποιήθηκε από την κυβέρνηση, προβλέπεται η αναστολή των συνεδριάσεων και της λειτουργίας της Επιτροπής Προσφυγών του Υπουργείου Τουρισμού για τρεις μήνες. Οι εκκρεμείς προσφυγές θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα μετά τη λήξη της τρίμηνης αναστολής.

20200316 124034

Συγκεκριμένα διακόπτεται:

  • η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στο εξωτερικό,
  • το πρόγραμμα ταξιδιών εξοικείωσης για ξένους δημοσιογράφους και Τ.Ο.s  στην χώρα μας,
  • η λειτουργία των γραφείων πληροφοριών ΕΟΤ σε Ακρόπολη και Αεροδρόμιο.

Η διακοπή των ταξιδίων εξοικείωσης και της λειτουργίας των Γραφείων Πληροφοριών ΕΟΤ σε Ακρόπολη και Αεροδρόμιο, θα ισχύσει  για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης, εφόσον απαιτείται.

Στο μεταξύ με εντολή του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ειδικό συνεργείο προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 13/03/20 στην απολύμανση όλων των  κοινόχρηστων χώρων και των  χώρων  εργασίας στο κεντρικό κτήριο του ΕΟΤ ( Τσόχα 7, Αθήνα).

Εκ περιτροπής κι εξ αποστάσεως εργασία

Για τις Υπηρεσίες του Οργανισμού εντός και εκτός Ελλάδας, η Διοίκηση του ΕΟΤ διαμόρφωσε  πρόγραμμα εκ περιτροπής  και εξ αποστάσεως  εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα – σύμφωνα πάντα  με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών-  για τους υπαλλήλους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Ήδη από την  προηγουμένη  εβδομάδα, με εντολή του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη  Φραγκάκη τα γραφεία των 16 Υπηρεσιών ΕΟΤ εξωτερικού, προσφέρουν ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον τουρισμό.

Ειδικά για τους εργαζόμενους ΕΟΤ  στο εξωτερικό, ο  Γ.Γ. ΕΟΤ  συνέστησε από την πρώτη στιγμή: «Προσοχή, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες  των τοπικών αρχών στις χώρες που βρίσκεστε».  

Τα μέτρα

Εργασία

Αναλυτικότερα από σήμερα Δευτέρα 16/3/2020:

  • Τίθεται σε ισχύ η εκ περιτροπής εργασία – με σύσταση ομάδων εργασίας όπου είναι εφικτό ή/και με τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας και η  εξ αποστάσεως παροχή εργασίας με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων, ώστε να διασφαλισθεί η αδιάλειπτη λειτουργία της Υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι που δεν θα βρίσκονται στον Οργανισμό, τελούν σε κανονική υπηρεσία και είναι  ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι.
  • Αναστέλλονται όλες οι υπηρεσιακές μετακινήσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καταρχήν για ένα (1) μήνα με δυνατότητα παράτασης, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Για προληπτικούς λόγους, συνιστάται επίσης η αποφυγή των ταξιδίων για προσωπικούς λόγους.
  • Περιορίζονται στο ελάχιστο οι επισκέψεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες και αξιοποιούνται  τα σύγχρονα  μέσα επικοινωνίας και εργασίας.
  • Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες οι οποίες συναλλάσσονται με κοινό. Δηλαδή, χρήση εναλλακτικών μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού και να αποφεύγεται η διά ζώσης επικοινωνία, όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Απαγορεύεται η είσοδος στους χώρους εργασίας διανομέων, όπως courier, delivery καφέ, φαγητού, κλπ.
  • Τέλος, συνιστάται η αυστηρή λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here