Αρχική COVID-19 Άρειος Πάγος: Αυστηρή εγκύκλιος για τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης κορονοϊού

Άρειος Πάγος: Αυστηρή εγκύκλιος για τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης κορονοϊού

0
Άρειος Πάγος
ΆΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Την εκ νέου παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να εκδοθεί νέα αυστηρή εγκύκλιος.

Ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου εξέδωσε εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας για άμεση τήρηση των μέτρων και για απόδοση ποινικών ευθυνών στους παραβάτες για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η τοκογλυφία (σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας), η εκβίαση και η παράβαση των μέτρων της πολιτείας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και λοιπά, που τιμωρούνται αυστηρά με ποινές που σε εξαιρετικές περιπτώσεις φθάνουν τα ισόβια.

Η εγκύκλιος για τα μέτρα

Κλείνει η νέα παραλία Θεσσαλονίκης
ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

«Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται τα νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και τη διάδοση της νόσου του κορονοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στην νομοτυπική υπόσταση εκτός της προναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ’ ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κλπ και τις πράξεις αυτές».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση