Αρχική COVID-19 Αγωνία για την αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας από...

Αγωνία για την αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας από 13 σε 20

0
Κρούσματα
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ "ΣΩΤΗΡΙΑ" (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

‘Υστερα από την εκτίμηση πως οι νοσούντες στη χώρα μας από κορονοϊό είναι περίπου 2.000 με 3.000, ήρθε και η αύξηση των διασωληνωμένων από 13 σε 20.

Ο ιός φαίνεται πως αφήνει όλο και πιο πολύ το αποτύπωμά του στην Ελλάδα, με την εκτίμηση των περίπου 3000 κρουσμάτων να γίνεται σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών του Πανεπιστημίου Αθηνών που αξιοποιούνται στη μάχη κατά του κορονοϊού, λαμβάνοντας ως βάση τα σοβαρά περιστατικά και τους θανάτους.

‘Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας: «Όσο περισσότερο καταγράφουμε την επιδημία στη χώρα μας, τόσο καλύτερες εκτιμήσεις θα μπορούμε να κάνουμε για την εξέλιξη της επιδημίας και την πορεία της». Για το σκοπό αυτο άλλωστε θα ξεκινήσει η επιδημιολογική επιτήρηση στην κοινότητα με 500 κινητές μονάδες σε όλη τη χώρα.

Koρονοϊός Ελλάδα
ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΠΑΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ ” ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ”.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι, όπου αφορούν ασθενείς ηλικίας περί τα 69 έτη και με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας.

Συνεχής αύξηση καταγράφεται, όμως, στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται καθώς και εκείνων που επιδεινώνονται και χρειάζεται να διασωληνωθούν. Συνολικά, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης σε περισσότερα από δέκα νοσοκομεία ανά την επικράτεια νοσηλεύονταν 83 ασθενείς – νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Τσιόδρας είχε αναφέρει πως νοσηλεύονται 79 ασθενείς – εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.  Οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες είχαν εκτιναχθεί, φτάνοντας το βράδυ της Τετάρτης τους 20.

Το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και το Σωτηρία κρατούν το μεγαλύτερο βάρος των ασθενών με νόσο Covid-19, ωστόσο δυναμικά έχουν μπει στη διαδικασία αντιμετώπισης των ασθενών αυτών και άλλα νοσοκομεία χορηγώντας τους το κοκτέηλ αντιϊικής θεραπείας.

Ο καθηγητής τόνισε πως ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 70 έτη.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση