Αρχική COVID-19 1.000.000 μηνύματα έστειλαν οι Έλληνες στο 13033 την πρώτη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

1.000.000 μηνύματα έστειλαν οι Έλληνες στο 13033 την πρώτη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

0
Μήνυματα
ΑΘΗΝΑ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ / ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Οι Έλληνες φαίνεται να ακολούθησαν τις οδηγίες και να έστειλαν τα απαιτούμενα μηνύματα στο 13033, για να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω του κορονοϊού.

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και ανέφερε:

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Από αυτά το 2/3 ήταν έγκυρα. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους».

Ο υπουργός συνέχισε τονίζοντας: «Προσθέσαμε την τεχνολογία, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα. To σύστημα λειτουργεί ομαλά και μπορεί να σηκώσει μεγάλο αριθμό μηνυμάτων ανά ώρα».

Το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν στείλει τόσα μηνύματα την πρώτη ημέρα έχει τα θετικά αλλά συνάμα και τα αρνητικά του. Το θετικό είναι πως ακολουθούνται οι οδηγίες της κυβέρνησης, με σκόπο τον περιορισμό των μετακινήσεων, αλλά από την άλλη ο αριθμός των μηνυμάτων φαντάζει μεγάλος για τις απαραίτητες μετακινήσεις. 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση