Αρχική COVID-19 Θεσσαλονίκη: Μέτρα για τον κορονοϊό στις αστικές συγκοινωνίες

Θεσσαλονίκη: Μέτρα για τον κορονοϊό στις αστικές συγκοινωνίες

0
Μέσα

Aναλυτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, απέστειλε σήμερα προς όλους τους εποπτευόμενους φορείς ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Συγκεκριμένα, στο νέο επείγον έγγραφο που απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας προς τον ΟΑΣΘ, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, το Σωματείο Ταξί «Ο Ερμής», αλλά και φορείς της πόλης, τονίζεται πρώτα και κύρια πως όλοι πρέπει να ενεργούν άμεσα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα με βάση τις οδηγίες που δίνονται από τις υγειονομικές αρχές.

Koρονοϊός

Χώροι ενημέρωσης

Ο ΟΣΕΘ επισημαίνει πως πρέπει να υπάρξει στα ΜΜΜ άμεση ενημέρωση πρόληψης και προστασίας και χρήση κάθε δυνατού μέσου: έντυπη, ηλεκτρονική, τηλεφωνική, «call center», σε:

  • σταθμαρχεία
  • τερματικούς σταθμούς
  • συμβουλευτικά desks
  • αμαξοστάσια
  • συνεργεία, χώρους συνάθροισης
  • εκδοτήρια
  • γραφεία
  • σημεία υποδοχής μετακινούμενων στον αερολιμένα

Koρονοϊός

Μέτρα πρόληψης

Με δεδομένο πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού έγκειται στην συνάθροιση πολλών ανθρώπων, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον στις αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΣΕΘ προτείνει ο ΟΑΣΘ και οι λοιποί φορείς να υλοποιούν σταθερή καμπάνια ενημέρωσης των μετακινούμενων με οδηγίες πρόληψης και προστασίας, η οποία εκτός από την τοποθέτηση αφισών (όπως ήδη έκανε ο ΟΑΣΘ για τα οχήματά του και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις στάσεις και που οφείλουν και άλλοι Δήμοι να κάνουν) και μηνυμάτων π.χ. σε στάσεις και σταθμούς ΟΑΣΘ, θα περιλαμβάνει και ενημέρωση του υπαλληλικού προσωπικού από γιατρούς και δημιουργία ειδικών σημείων για πλύσιμο χεριών. Εάν απαιτηθεί άμεση απολύμανση χώρων, πρέπει να πραγματοποιηθεί με ευθύνη των Διοικήσεων.

Koρονοϊός

Επίσης, ο ΟΣΕΘ προτείνει να επαναλαμβάνονται διαρκώς ενημερωτικά μηνύματα στις οθόνες τηλεματικής του ΟΑΣΘ, ενώ ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τους εργαζόμενους. Επιπλέον, τονίζει πως πρέπει να δοθεί άμεση οδηγία για απολύμανση οχημάτων στο τέλος κάθε βάρδιας με ειδική διαδικασία αντισηπτικού καθαρισμού, αλλά και καθημερινής καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων που ακουμπούν συστηματικά οι επιβάτες (μπάρες, χειρολαβές κλπ).

Τέλος, ο ΟΣΕΘ παραμένει σε εγρήγορση, ενώ οι άνθρωποί του έχουν έτοιμο σχέδιο δράσεων ακόμη και για το ενδεχόμενο έξαρσης της παρουσίας του ιού, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χρήση μασκών και γαντιών από τους οδηγούς, αλλαγή στον τρόπο επιβίβασης ώστε να προστατεύονται οι οδηγοί και ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here