Αρχική Θεραπείες Το πινγκ-πονγκ βοηθάει τους ασθενείς με Πάρκινσον

Το πινγκ-πονγκ βοηθάει τους ασθενείς με Πάρκινσον

0
πινγκ-πονγκ

Μία νέα τακτική φαίνεται πώς αλλάζει τα δεδομένα στους ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον, καθώς σύμφωνα με μία ιαπωνική επιστημονική έρευνα το πινγκ-πονγκ μπορεί να τους βοηθήσει.

Το συγκεκριμένο γρήγορο άθλημα αποτελεί μία σωματική δραστηριότητα, που μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της νόσου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Κενίτσι Ινούε του Πανεπιστημίου της Φουκουόκα, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Τορόντο, μελέτησαν 12 ανθρώπους με μέση ηλικία 73 ετών.

Τα συγκεκριμένα άτομα, έπασχαν από ήπιας έως μέτριας σοβαρότητας Πάρκινσον και οι οποίοι, είχαν διαγνωσθεί με τη νόσο πριν από επτά χρόνια κατά μέσο όρο.

Οι συμμετέχοντες έπαιζαν πινγκ-πονγκ πέντε ώρες μια φορά την εβδομάδα επί έξι μήνες υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου παίκτη. Το πρόγραμμα ήταν αποκλειστικά για ασθενείς με Πάρκινσον από το Τμήμα Επιστήμης της Άθλησης του ιαπωνικού πανεπιστημίου.

Τα συμπτώματα των ασθενών αξιολογήθηκαν στην αρχή, στο μέσον και στο τέλος του εξαμήνου.

Πάρκινσον

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντική βελτίωση στην ομιλία, στο γράψιμο, στο βάδισμα και σε άλλες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης (ντύσιμο, ικανότητα να σηκωθούν μόνοι τους από το κρεβάτι κ.α.).

Ακόμη βελτιώθηκαν στις εκφράσεις του προσώπου τους, στη στάση του σώματος, στη μείωση της ακαμψίας του σώματος, στην ταχύτητα των κινήσεων τους και στο τρέμουλο των χεριών.

«Μολονότι η μελέτη είναι μικρή, τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς δείχνουν ότι το πινγκ-πονγκ, μια σχετικά φθηνή μορφή φυσικής θεραπείας, μπορεί να βελτιώσει μερικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον. Μια μεγαλύτερη μελέτη ήδη σχεδιάζεται για να επιβεβαιώσει αυτά τα αποτελέσματα», αναφέρει ο Ινούε.

Το πινγκ-πονγκ βοηθάει τους ασθενείς με Πάρκινσον

Η νόσος Πάρκινσον οφείλεται στη σταδιακή μείωση της παραγωγής της ουσίας ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Τα συμπτώματα

Οι συνέπειες που προκαλεί το Πάρκινσον είναι:

  • εμφάνιση τρέμουλου,
  • ακαμψία των άκρων
  • επιβράδυνση της κίνησης
  • μειωμένη ισορροπία,
  • δυσκολία στην ομιλία κ.α.

Το πινγκ-πονγκ, τελικά αποδείχθηκε, ότι είναι, μια μορφή αεροβικής άσκησης που, όπως έχουν δείξει παλαιότερες έρευνες στο γενικό πληθυσμό, βελτιώνει το συντονισμό χεριών-ματιών και τα αντανακλαστικά, ενεργοποιώντας τον εγκέφαλο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here