Αρχική Ενέργεια Σε βιοκλιματικό κτίριο στη Μεσογείων θα μετακομίσει η ΔΕΗ

Σε βιοκλιματικό κτίριο στη Μεσογείων θα μετακομίσει η ΔΕΗ

0
ΔΕΗ
ΔΕΗ (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Διαφήμιση

Νέα εποχή ξεκινά για τη ΔΕΗ. Αφού σώθηκε από την οικονομική κατάρρευση, η επιχείρηση μετακομίζει. Μετά από 65 ολόκληρα χρόνια, εγκαταλείπει την πολύβουη Χαλκοκονδύλη και μεταφέρει τις κεντρικές υπηρεσίες της στη Μεσογείων και δη στο πρώην στρατόπεδο Πλέσσα, απέναντι από το νοσοκομείο Σωτηρία.

Το «ΑΝΧΗ (ΠΖ) ΠΛΕΣΣΑ ΜΙΧΑΗΛ», ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας τέθηκε προς εκμίσθωση μέσω δημόσιου διαγωνισμού, στον οποίο και πλειοδότησε η ΔΕΗ αποκτώντας το για 50 χρόνια (με δικαίωμα παράτασης για μια δεκαετία). Το οικόπεδο θεωρήθηκε το πλέον κατάλληλο από την ΔΕΗ τόσο επειδή βρίσκεται κοντά σε δύο σταθμούς του μετρό (Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα) όσο και γιατί είναι στο κέντρο ενός δικτύου σημαντικών οδικών αξόνων (Μεσογείων, Κατεχάκη, Κηφισίας, περιφερειακή Υμηττού κ.ά.).

Το στρατόπεδο

Στρατόπεδο ΑΝΧΗ (ΠΖ) ΠΛΕΣΣΑ ΜΙΧΑΗΛ

Το οικόπεδο έχει συνολικό εμβαδόν 18.643 τ.μ. και εντός αυτού βρίσκονται 22 κτίρια τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν 7.582 τ.μ., ενώ παρέχεται στο μισθωτή η δυνατότητα κατεδάφισης των υπαρχόντων κτιρίων και ανέγερσης νέου συγκροτήματος. Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει γίνει η μεταφορά των υλικών του στρατού και θα έχουν κατεδαφιστεί τα υφιστάμενα κτίσματα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων που θα διαρκέσουν 2-3 χρόνια.

Βιοκλιματική κατασκευή

ΔΕΗ
ΔΕΗ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στόχος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού είναι να φτιάξει ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων που θα στεγάσει τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της. Στο ισόγειο θα λειτουργεί πρότυπο κατάστημα εξυπηρέτησης της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της μετεγκατάστασης και λειτουργίας των Στρατιωτικών Μονάδων και λοιπών Υπηρεσιών που εδρεύουν σήμερα στο στρατόπεδο.

Μια παλιά ιστορία

ΔΕΗ
ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι πρώτες συζητήσεις για την παραχώρησή του στρατοπέδου Πλέσσα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκίνησαν στις αρχές του 2000 με πρώτο υποψήφιο το υπουργείο Παιδείας για την ανέγερση της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης. Τότε μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ξεκινήσει να κάνει σχέδια για την ανέγερση ενός κτιρίου 18.000 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία όμως έμειναν στην μέση. Στην πορεία κρίθηκε ότι για την κατασκευή των κτιρίων της Βιβλιοθήκης απαιτείται έκταση τουλάχιστον 50 στρεμμάτων, και ως εκ τούτου το Στρατόπεδο Πλέσσα παρέμεινε ανεκμετάλλευτο στην λίστα με τα υπό αξιοποίηση ακίνητα του Στρατού.

Διαφήμιση