Αρχική Περιβάλλον Η μπίρα σύμμαχος στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η μπίρα σύμμαχος στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

0
Mπίρα
Διαφήμιση

Οι επιστήμονες επιστρατεύουν μια συσκευή με την ονομασία Airthena, όπου απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο στη «μάχη» που δίνεται με την κλιματική αλλαγή. Μια από τις πρακτικές εφαρμογές της είναι και η χρήση της κατά την παρασκευή μπίρας. 

Το Airthena δουλεύει με ένα μεταλλικό-οργανικό πλαίσιο που μπορεί να συλλαμβάνει ένα συγκεκριμένο αέριο, ακόμα και σε απειροελάχιστες συγκεντρώσεις. Προορίζεται πράγματι για βιομηχανική χρήση σε μικροζυθοποιίες κυρίως, καθώς μπορεί και συλλαμβάνει κάπου δυο τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, μειώνοντας έτσι δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα της βιομηχανίας του ζύθου.

Η μπίρα σύμμαχος στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο δρ Aaron Thornton του αυστραλιανού ερευνητικού κέντρου CSIRO στρέφει τώρα το σύστημα στην παραγωγή μπίρας. Το διοξείδιο του άνθρακα δίνει εξάλλου την ανθρακική υφή της μπίρας, ενώ διοξείδιο του άνθρακα παράγει και η μαγιά κατά τη ζύμωση του ποτού.

Όπως επισημαίνει: «Καθώς χρειάζεται μόνο αέρα και ηλεκτρισμό για να δουλέψει, το Airthena προσφέρει μια φτηνή, αποτελεσματική και φιλική στο περιβάλλον λύση για την ανακύκλωση του CO2 επιτόπου».

Με πληροφορίες από: Newsbeast.gr

Διαφήμιση