Αρχική Ζώα Αυστραλία: Η φωτογραφία του καμένου καγκουρό που κάνει τον γύρο του κόσμου

Αυστραλία: Η φωτογραφία του καμένου καγκουρό που κάνει τον γύρο του κόσμου

0
Φωτιές στην Αυστραλία
Διαφήμιση

Ο πύρινος εφιάλτης που ζουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας μοιάζει σαν να μην έχει τέλος. Οι φωτιές έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους, εκατομμύρια ζώα και φυσικά έχουν κάψει αμέτρητες εκτάσεις σε όλη τη χώρα.

Μια από τις εικόνες από αυτή τη βιβλική καταστροφή που «στοιχειώνει» τον κόσμο, είναι η σπαρακτική εικόνα με το νεκρό καγκουρό, που παγιδεύτηκε σε φράκτη και κάηκε ζωντανό. Την εικόνα έβγαλε ο Μπραντ Φλιτ της εφημερίδας The Advertiser, μέσω της οποίας αποτυπώνεται με τον πιο σοκαριστικό τρόπο ο όλεθρος.

Στη φωτογραφία που κοινοποίησε ο Φλιτ στο Instagram, το μικρό καγκουρό πιθανότατα προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες μέσω ενός φράκτη, ωστόσο δεν τα κατάφερε, ενώ τα χέρια του είναι ακόμη τυλιγμένα στα συρματοπλέγματα.

Η viral φωτογραφία

 

View this post on Instagram

 

Feels like Australia is burning. @thetiser @nikonaustralia #fire #cudleecreekfire #southaustralia #fire #bushfiresaustralia

A post shared by Brad fleet (@bradfleet) on

Η δήλωση του Φλιτ

«Ήταν συγκλονιστικό. Το καγκουρό έμοιαζε με άγαλμα. Ήταν δύσκολο να το φωτογραφίσεις, όχι λόγω της σκηνής, αλλά επειδή δεν μπορούσες να το εντοπίσεις. Είχε χαθεί στο υπόλοιπο περιβάλλον, επειδή όλα ήταν μαύρα και καφέ, καλυμμένα με στάχτη.

Δεν θυμάμαι να άκουγα κάποιο πουλί και δεν θα μπορούσα να εντοπίσω άλλη ζωή. Κατά διαστήματα, το μόνο που μύριζε ήταν άλλα ζώα που είχαν σκοτωθεί. Δεν γνωρίζουμε πόση ώρα μπορεί να προσπαθούσε να διασχίσει τον φράκτη.»

Σχετικά νέα:
Διαφήμιση