Αρχική Καταστροφές Έκτακτο: Το “χειρότερο σενάριο καταστροφής” στην Αυστραλία

Έκτακτο: Το “χειρότερο σενάριο καταστροφής” στην Αυστραλία

0
AP 20001352152127 1
Διαφήμιση

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Αυστραλία καθώς στα νοτιοανατολικά οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι δυναμώνουν.

Οι αρχές κήρυξαν το Σάββατο ημέρα υψηλής επικινδυνότητας, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε ότι επιστρατεύονται 3.000 στρατιώτες για αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαστίζουν τη χώρα. «Βλέπουμε την καταστροφή αυτή να κλιμακώνεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο», δήλωσε.

Η υπουργός Άμυνας Λίντα Ρέινολντς αντίστοιχα, τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της Αυστραλίας, η οποία σήμερα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο σενάριο καταστροφής.

Καίγεται έκταση σαν τον Μανχάταν

AP 20002318152021 1

Στη Βικτόρια, τρεις πυρκαγιές συναντήθηκαν ήδη από το βράδυ δημιουργώντας ένα τεράστιο ενιαίο πύρινο μέτωπο που φτάνει τα 6.000 εκτάρια (23 τετραγωνικά μίλια), μια έκταση μεγαλύτερη από το Μανχάταν.

Αφανισμός

Από τον Σεπτέμβριο, στις πυρκαγιές έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άτομα, 1.300 σπίτια έχουν καεί, τεράστιες εκτάσεις έχουν αφανιστεί, η πανίδα έχει αποδεκατιστεί καθώς οι φλόγες έχουν καταπιεί μισό δισεκατομμύρια ζώα.

Ακραίος κίνδυνος

AP 19365349951218

Η υπηρεσία μετεωρολογίας προειδοποιεί ότι οι άνεμοι δυναμώνουν σήμερα και οι θερμοκρασίες αυξάνονται. «Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα σοβαρού και ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές» επισήμανε.

Προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης εκδόθηκε σε περιοχές της ανατολικής Βικτόριας. Μάλιστα οι αρχές συμβούλευσαν όσους κατοίκους δεν είχαν προλάβει να φύγουν να μην το κάνουν αλλά να αναζητήσουν καταφύγιο σε κλειστούς χώρους, σε ένα μεγάλο ξέφωτο ή κοντά σε νερό: «Η ασφαλέστερη επιλογή είναι να προγραμματίσετε πώς θα παραμείνετε ασφαλείς σε εσωτερικούς χώρους, καθώς οι συνθήκες θα επιδεινωθούν. Το να φύγετε τώρα θα ήταν θανατηφόρο».

Διαφήμιση