Αρχική Καταστροφές Οι καπνοί της Αυστραλίας έφτασαν στην Αμερική

Οι καπνοί της Αυστραλίας έφτασαν στην Αμερική

0
Φωτιές, πυρκαγιές στην Αυστραλία
Διαφήμιση

Οι πυρκαγιές στα δάση και οι φωτιές στη χαμηλή βλάστηση της Αυστραλίας μαίνονται για επί τρεις μήνες τώρα, και τα πράγματα δεν φαίνεται να βελτιώνονται. Οι άνθρωποι ζουν έναν εφιάλτη, αμέτρητα ζώα βρίσκονται νεκρά στους δρόμους, 500 εκατομμύρια ζώα υπολογίζεται ότι θα πεθάνουν και απειλούνται τα αποθέματα νερού της χώρας.

Τώρα, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Χιλής και της Αργεντινής ανακοίνωσαν ότι οι καπνοί από τις πυρκαγιές διήνυσαν πάνω από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό και έφτασαν στη Λατινική Αμερική!

Ο κόκκινος Ήλιος της Χιλής

Στην αρχή της ημέρας, φαινόταν σαν «ο ήλιος να έχει πιο κόκκινο (χρωματικό) τόνο», λόγω «του νέφους καπνού που προέρχεται από τις πυρκαγιές» στην Αυστραλία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατρίσιο Ούρα, ανώτερο στέλεχος του μετεωρολογικού ινστιτούτου της Χιλής.

Το νέφος καπνού βρίσκεται σε υψόμετρο 6.000 μέτρων και δεν αναμένεται κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο να το κάνει να χάσει ύψος και να πλησιάσει την επιφάνεια της Γης, σημείωσε ο ίδιος.

Φωτιές, πυρκαγιές στην Αυστραλία

Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (SMN) της Αργεντινής έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες που εικονίζουν το νέος καπνού που «μεταφέρεται από μετωπικά συστήματα που κινούνται από δυσμάς προς ανατολάς».

Κανένας λόγος ανησυχίας

Πάντως η SMN δεν αναμένει «καμία αληθινά σημαντική» συνέπεια από το νέφος καπνών αυτό, πέραν του ότι «ο ήλιος θα είναι λίγο πιο κοκκινωπός».

Η εταιρεία METSUL, η οποία πουλάει υπηρεσίες πρόγνωσης καιρού σε όλη την περιοχή, εκτίμησε πως οι καπνοί μπορεί να φθάσουν μέχρι τη νότια Βραζιλία.

Φωτιές, πυρκαγιές στην Αυστραλία

Η Αυστραλία πλήττεται μετά τον Σεπτέμβριο από γιγαντιαίας έκτασης πυρκαγιές, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους και έχουν μετατρέψει σε στάχτες μια έκταση χονδρικά ίση με αυτή του νησιού της Ιρλανδίας.

Διαφήμιση