Αρχική Καταστροφές WWF Αυστραλίας: Άμεση κινητοποίηση για την “επόμενη ημέρα” μετά τις πυρκαγιές

WWF Αυστραλίας: Άμεση κινητοποίηση για την “επόμενη ημέρα” μετά τις πυρκαγιές

0
AP 20008265801877 2
Διαφήμιση

Τα θερμά συλλυπητήριά του προς τους πολίτες της Αυστραλίας για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και φυσικού πλούτου, καθώς και την αμέριστη υποστήριξή και συμπαράστασή του προς τους συναδέλφους του γραφείου της οργάνωσης στην Αυστραλία, εκφράζει το WWF Ελλάς.

Όσο για το WWF Αυστραλίας, έχει από τη πρώτη στιγμή αναλάβει δράση για τον απολογισμό της  “μεγαλύτερης” ενδεχομένως “οικολογικής καταστροφής του τελευταίου αιώνα”, αλλά και για τη διάσωση των πληγέντων ζώων και την αποκατάσταση των καμμένων δασών.

Τραγικές απώλειες

AP 20005291774250 2

Το WWF Αυστραλίας υπολογίζει ότι περίπου 1,25 δισεκατομμύρια ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους είτε άμεσα είτε έμμεσα από τις πυρκαγιές που έχουν κάψει 84 εκατομμύρια στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα (έκταση που ισοδυναμεί με το εμβαδό της Αυστρίας).

Τα νούμερα αυτά έχουν υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία που υπολογίζει τις επιπτώσεις της αποψίλωσης των δασικών εκτάσεων, στην άγρια πανίδα της Αυστραλίας κάνοντας αναγωγή στα επιστημονικά δεδομένα του Καθηγητή Κρις Ντίκμαν από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ.

Αυτή η θλιβερή απώλεια περιλαμβάνει χιλιάδες κοάλα της ακτής της Nέας Νότιας Ουαλίας, όπως επίσης και άλλα εμβληματικά είδη όπως τα καγκουρό, οι νυχτερίδες, καθώς και μικρά θηλαστικά και πτηνά.

Επίσης, πολλά δάση θα χρειαστούν δεκαετίες να ανακάμψουν ενώ κάποια είδη μπορεί να βρίσκονται πλέον ενώπιον οριστικής εξαφάνισης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση της καταστροφής μέχρι να καταλαγιάσουν οι πυρκαγιές.

Η οργάνωση σκοπεύει να δημοσιεύσει έναν απολογισμό για τις απώλειες της άγριας ζωής βασισμένο σε επιστημονικά στοιχεία, ζητώντας από την κυβέρνηση να διεξάγει μία γρήγορη αξιολόγηση των απειλούμενων ειδών στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα θα φροντίσει ώστε τα χρήματα να κατανεμηθούν προς τις περιβαλλοντικά κρίσιμες περιοχές.

Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός

Η Αυστραλία είναι μια χώρα με δασικές πυρκαγιές, αλλά οι δίχως προηγούμενο μέγα-πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού δεν είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Η κλιματική κρίση δεν προκαλεί τις πυρκαγιές, τις κάνει όμως πολύ πιο καταστροφικές.

Το WWF Αυστραλίας αντέδρασε άμεσα με στόχο να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για να αποκατασταθούν όσα χάθηκαν. Συνεργάζεται με οργανώσεις που διασώζουν και φροντίζουν ζώα σε πληγείσες πολιτείες και θα φροντίσουν ώστε να έχουν τους απαραίτητους πόρους για να ανταποκριθούν στο απίστευτα δύσκολο έργο τους.

Εξοπλισμός

AP 19365349951218 1

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διανέμει τον απαραίτητο εξοπλισμό στους ανθρώπους που δουλεύουν στις πληγείσες περιοχές και θα παρέχει συμβουλές στις πολιτείες ζητώντας άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, με στόχο την προστασία και αποκατάσταση της άγριας χλωρίδας και πανίδας και των οικοτόπων.

Όταν σβήσουν οι φωτιές, θα συμβάλει στην αποκατάσταση των περιοχών όπου ζουν τα κοάλα και άλλα άγρια ζώα μέσω της πρωτοβουλίας “ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ” που έχει ως στόχο να φυτευτούν δύο δισεκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2030. Η αρχή αυτής της προσπάθειας θα γίνει με την άμεση φύτευση 10.000 δέντρων που είναι απαραίτητα για τις πιο σημαντικές περιοχές που ζουν τα κοάλα.

Το WWF Αυστραλίας θα συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ούτως ώστε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια του ταμείου αποκατάστασης να δοθούν για την πράσινη ανοικοδόμηση των περιοχών που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές.

 

Διαφήμιση