Αρχική Ενέργεια Πως τα πλαστικά απόβλητα θα παράγουν ενέργεια για θέρμανση σπιτιών και κίνηση...

Πως τα πλαστικά απόβλητα θα παράγουν ενέργεια για θέρμανση σπιτιών και κίνηση οχημάτων

0
plastiko
Διαφήμιση

Λιγότερη ρύπανση και λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, από μη ανακυκλώσιμα πλαστικά. Κι όμως γίνεται.
Ήδη, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν πλαστικά απόβλητα για ενέργεια. Για θέρμανση σε σπίτια, αλλά και ως καύσιμο σε οχήματα.

Στην διαδικασία χρησιμοποιείται ένας κλίβανος γυαλιού που θερμαίνεται στους 1000 ° C. Εκεί, “σπάνε” τα πλαστικά απόβλητα και απελευθερώνεται ένα μείγμα αερίων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου.

Η τεχνολογία για ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί εμπορικά για πρώτη φορά φέτος. Υιοθετείτε από  εργοστάσιο κοντά στο Αγγλικό λιμάνι Ελσμερ στο Τσεσάιρ, από δύο εταιρείες ενεργειακών αποβλήτων.

25 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων, δεν θα καταλήξουν σε ωκεανούς

Η Peele Environmental, ιδιοκτήτρια του εργοστασίου, δήλωσε ότι το έργο θα βοηθήσει: Να μην καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή στον ωκεανό 25 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

Το υδρογόνο μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο βοηθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τους κλιματικούς του στόχους.
Θα αντικαταστήσει  το παραδοσιακό αέριο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες σε σόμπες, θερμαντικά σώματα και λέβητες.
Θα μπορούσε επίσης να είναι καύσιμο σε αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία.

“Πολύτιμα”, τα πλαστικά απόβλητα

Πλαστικά καπάκια
Η νέα αυτή τεχνολογία θα κάνει τα πλαστικά απόβλητα πολύτιμα, τονίζει ο καθηγητής Joe Howe του Πανεπιστημίου του Τσέστερ.
Θα μπορούν να τροφοδοτούν με ενέργεια όλες τις πόλεις του κόσμου.
Και το πιο σημαντικό. Μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσουμε άμεσα τους ωκεανούς μας από πλαστικά απορρίμματα”.

Ωστόσο, παρόμοια σχέδια έχουν προκαλέσει ανησυχία στους περιβαλλοντολόγους στο παρελθόν.
Το υδρογόνο δεν είναι αέριο θερμοκηπίου, αλλά η διαδικασία δημιουργίας του από πλαστικό εκλύει ισχυρά αέρια θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένου του μεθανίου.

Μη ανακυκλώσιμα πλαστικά και παραγωγή ενέργειας

Το σχέδιο της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Τσέστερ είναι να παγιδεύσει τα αέρια. Και να τα διοχετεύσει σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Αυτό δεν είναι περισσότερο ρυπογόνο από τις υπάρχουσες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η ανάγκη εξαγωγής περισσότερων αερίων από το έδαφος.

Οι πανεπιστημιακοί ερευνητές ανέπτυξαν το έργο παράλληλα με την Powerhouse Energy. Η εταιρεία, ελπίζει να πάρει την τεχνολογία για ενέργεια στην Ιαπωνία και στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί, τα λεωφορεία με υδρογόνο βρίσκονται ήδη στους δρόμους.
Το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας θα στηρίξει τα σχέδια της εταιρείας. Έχει πειστεί ότι θα μπορούσε να προσφέρει “πολλά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα”.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος, προειδοποίησε ότι θα είναι “ουσιαστικό” για τους κατασκευαστές υδρογόνου να παγιδεύουν και να αποθηκεύουν τις εκπομπές άνθρακα, ώστε να είναι συμβατές με τους στόχους της κυβέρνησης.

Διαφήμιση