Αρχική Ειδήσεις Κρούσματα σαλμονέλας στις ΗΠΑ

Κρούσματα σαλμονέλας στις ΗΠΑ

0
turkey
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στις ΗΠΑ ασθένησαν, οι 84 από τους οποίους νοσηλεύτηκαν, μετά το ξέσπασμα σαλμονέλας* που συνδέεται με την κατανάλωση ωμών προϊόντων γαλοπούλας, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η τελευταία σύσταση για την ασφάλεια των τροφίμων που εξέδωσαν τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα έγινε την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί προγραμματίζουν το μενού των Χριστουγέννων. Στην σύσταση αυτή τα CDC ανανεώνουν προηγούμενη προειδοποίησή τους, την οποία είχαν εκδώσει στις αρχές του Νοεμβρίου, για κρέας γαλοπούλας που μπορεί να μολυσμένο με το βακτήριο της σαλμονέλας.

Από τον Νοέμβριο, άλλοι 52 άνθρωποι προσβλήθηκαν από σαλμονέλωση μετά την κατανάλωση γαλοπούλας που ήταν μολυσμένη με σαλμονέλα σε 26 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, ανεβάζοντας σε 216 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε 38 πολιτείες της χώρας και στην πρωτεύουσα, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον Οκτώβριο που ξέσπασε η επιδημία, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τo CDC.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά δήλωσε την Παρασκευή ότι υπήρξαν 22 περιπτώσεις ασθένειας σε τέσσερις επαρχίες. Όλες οι ασθένειες εκεί έγιναν μεταξύ Απριλίου 2017 και Νοεμβρίου 2018, αλλά σχεδόν οι μισές από τις ασθένειες άρχισαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Πέντε ασθενείς έχουν νοσηλευτεί και ένα άτομο πέθανε.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας μέχρι σήμερα, η έκθεση σε ωμά προϊόντα γαλοπούλας και ωμού κοτόπουλου έχει αναγνωριστεί ως η πιθανή πηγή της επιδημίας. Πολλά από τα άτομα που αρρώστησαν ανέφεραν ότι «κατανάλωσαν διαφορετικούς τύπους προϊόντων γαλοπούλας και κοτόπουλου πριν εμφανιστούν οι ασθένειες τους», αναφέρει μια ειδοποίηση της Υπηρεσίας του Καναδά.

Σύμφωνα με το CDC, οι περιπτώσεις στον Καναδά έχουν το ίδιο στέλεχος της σαλμονέλας με τις περιπτώσεις της επιδημίας των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει κάποιον προμηθευτή.

Ωστόσο, η εταιρεία Jennie-O Turkey Store Sales LLC, ανακάλεσε χθες εκουσίως μεγάλη ποσότητα προϊόντων της γαλοπούλας, ενώ είχε ανακαλέσει μια μεγάλη ποσότητα και στα μέσα Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης - Μπάιντεν: Μίλησαν για Ενέργεια, Κυπριακό και F-35

*Η σαλμονέλα ή σαλμονέλλα είναι ένα γένος παθογόνων ραβδόμορφων κινητών βακτηρίων (εξαιρέσεις τα μη κινητά Salmonella Gallinarum και Salmonella Pullorum), που προκαλεί ποικίλες ασθένειες στο έντερο και το στομάχι. Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλλωση. Οι δύο κυριότερες κατηγορίες σαλμονέλας είναι η τυφική και η μη τυφική σαλμονέλλωση. Η σαλμονέλα προκαλείται, όταν το μικρόβιό της διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και δημιουργεί φλεγμονή, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με στοιχεία- να παραχθεί μια εντεροτοξίνη στα εντερικά κύτταρα. Η ασθένεια αυτή προέρχεται συνήθως από το νερό, το χώμα, τα έντομα, τις επιφάνειες εργοστασίων και κουζινών, τα ζωικά περιττώματα και τα ακατέργαστα κρέατα, τα πουλερικά και τα θαλασσινά.

Πηγές: CNN, Reuters, ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι καρέτα-καρέτα κατακτούν την Ζάκυνθο
Επόμενο άρθροΈνα νεογέννητο λευκό λιοντάρι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ