Αρχική Ευζωία Μία Φαντασμαγορική εκδήλωση για την λήξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας.

Μία Φαντασμαγορική εκδήλωση για την λήξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας.

0
Megaro Mousikis Athinon SITE 2 photo Stefanos Karamanian
Διαφήμιση

Σε μία εκδήλωση με πολιτισμικά στοιχεία τόσο της Ελλάδος όσο και της Ρωσίας γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα «Αλεξάντρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο.

Μέσα από την καλλιτεχνική βραδιά που θα συναντηθούν οι τέχνες, οι μουσικές και η ιστορία των δύο πολιτισμών θα δημιουργηθεί μία πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας ανάμεσα στην Ρωσία και την Ελλάδα, ενώ η εκδήλωση έχει ως στόχο την προβολή της διαχρονικής και πολιτισμικής τους προσφοράς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με την ορχήστρα του υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού και θα συνοδεύσουν την Μελίνα Ασλανίδου και τον Κώστα Μακεδόνα που θα ερμηνεύσουν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών ( Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Βασίλη Τσιτσάνη).

Η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «εν-Χορδώ» με συνοδεία της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, θα δώσει μία ξεχωριστή νότα στη μουσική βραδιά.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών «Χοροπαίγνιο» του Γιώργου Παντζιαρίδη με 70 χορευτές θα βρίσκονται εκεί για να μας μεταφέρουν εικόνες και μουσικές απ’ όλη την Ελλάδα με παραδοσιακούς χορούς- Κρητικά, Ποντιακά, Νησιώτικα, Ρουμελιώτικα, Θρακιώτικα και Λαϊκά- σε συνδυασμό με προβολή video art που θα μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα από τα μέρη, τους μύθους και την ιστορίας της.

Η ρώσικη παράδοση θα αναγεννηθεί μέσα από τις μουσικές της Κρατικής Χορωδίας των Κοζάκων του Κουμπάν (State Kuban Cossack Chorus) η οποία αποτελεί την παλαιότερη φολκλορική ομάδα της Ρωσία με διαρκή παρουσία από το 1811 έως σήμερα με πολλά βραβεία στο ενεργητικό της. Από τον ποταμό Ντον και την Μαύρη Θάλασσα ως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή θα φέρουν στην σκηνή του Μεγάρου Αθηνών ρωσικά τοπία αποτυπώνοντας μοναδικά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ρωσία μέσα στους αιώνες.

Κάθε παρουσία τους είναι ένα υπερθέαμα χορού, τραγουδιών και σόλο μουσικών συνθέσεων. Δεν είναι τυχαίο πως είναι διεθνώς γνωστοί .

Μία ονειρική εκδήλωση γεμάτη πολιτισμό , τέχνη και παράδοση παρουσιάζοντας την ιστορία των τόπων, των ανθρώπων και της φιλοσοφίας των δύο χωρών. Επισφραγίζοντας τις άκρως επιτυχημένες διμερείς δράσεις, η γιορτή αυτή έχει στόχο την ανάπτυξη των τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Ρωσία και την Ελλάδα.

Η παράσταση συνιστά συνδιοργάνωση των Υπουργείων Τουρισμού της Ελλάδος με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας με την ευγενική συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την στήριξη του ΕΟΤ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Τριάντη,
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ.: 210 7282333.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 20:00

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα

Είσοδος: Ελεύθερη

Η είσοδος των θεατών στην αίθουσα θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας. Τα δελτία εισόδου θα μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από το Μέγαρο, Τετάρτη- Πέμπτη & Παρασκευή -21-22 & 23/11 και ώρα 10:00 έως 18:00. Το κάθε άτομο παραλαμβάνει αυστηρώς έως 2 δελτία εισόδου. Τηλ. 2107282333

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Τάσος Μπιρσίμ

Αφήγηση-παρουσίαση: Κατερίνα Διδασκάλου

Συνθέτης και σολίστ: Χρήστος Νικολόπουλος

Μουσική Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές: Μελίνα Ασλανίδου και Κώστας Μακεδόνας,

Συμμετέχει η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Εν-Χορδώ και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου

Χορευτικά: Σύλλογος παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών, Χοροπαίγνιο, του Γιώργου Παντζιαρίδη.

Kείμενα: Μπάμπης Α. Παπαχαραλάμπους.

Ρωσική Καλλιτεχνική Ομάδα: Κρατική Χορωδία Κοζάκων του Κουμπάν

logo2

Διαφήμιση