Αρχική Περιβάλλον Το θείο προβλέπει τη θέση των πολύτιμων μεταλλευμάτων

Το θείο προβλέπει τη θέση των πολύτιμων μεταλλευμάτων

0
sulphur
Διαφήμιση

Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και δύο καναδικών πανεπιστημίων εφάρμοσε για πρώτη φορά μια τεχνική που μετρά τον μακροπρόθεσμο κύκλο ζωής του θείου προκειμένου να εξηγήσει την προτιμησιακή θέση των ορυκτών κοιτασμάτων υψηλής αξίας στις άκρες των αρχαίων ηπείρων.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, καταγράφει τον κύκλο ζωής του θείου επί εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, από την προέλευσή του ως ηφαιστειακό αέριο που εκπέμπεται στην αρχέγονη ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς, και σε όλη τη διαδρομή του σε όλο το βάθος της γης.

Το θείο παίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ποικιλία θεμελιωδών διεργασιών γης, καθώς ρυθμίζει το παγκόσμιο κλίμα, είναι απαραίτητο για το ζωντανό κύτταρο και είναι το κύριο μόριο που είναι απαραίτητο για τη μεταφορά και τη συγκέντρωση πολύτιμων μετάλλων όπως ο χρυσός και η πλατίνα.

Η ομάδα, η οποία περιελάμβανε ερευνητές από το Université Laval και το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, ξεκίνησε αρχικά να παρατηρεί και να προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα τη συμπεριφορά του θείου στην αρχαία γη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τεχνική χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία βασισμένη στην UWA, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τους εξερευνητές να εντοπίσουν νέες επαρχίες πλούσιες σε ορυκτές ουσίες στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο.

Ο συνάδελφος αναπληρωτής καθηγητής Marco Fiorentini, από τη Σχολή Επιστημών της Γης της UWA, δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες και πλουσιότερες εναποθέσεις πολύτιμων μετάλλων στην Αυστραλία και στη Γη συνδέονται γενικά με μεγάλες συγκεντρώσεις ορυκτών πλούσιων σε θείο.

Η τεχνική παρουσιάζει έναν νέο τρόπο σύνδεσης με τη βιομηχανία ορυκτών, βοηθώντας τους να διερευνήσουν τεράστιες περιοχές του πλανήτη που μπορούν να φιλοξενήσουν πολύτιμους πόρους.

Διαφήμιση