Αρχική Περιβάλλον Για να σωθούν τα λιοντάρια της Αφρικής χρειάζονται 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως

Για να σωθούν τα λιοντάρια της Αφρικής χρειάζονται 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως

0
lion
Διαφήμιση

Μια ομάδα ερευνητών με μέλη από αρκετές αφρικανικές χώρες, τις Η.Π.Α., την Ινδονησία, την Ουκρανία και την Αυστραλία διαπίστωσε ότι πολλές περιοχές στην Αφρική αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τα λιοντάρια λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, η ομάδα περιγράφει τη μελέτη τους για τις προστατευόμενες περιοχές στην Αφρική και γιατί πιστεύουν ότι θα χρειαζόταν μια έγχυση άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως για να τα σώσει.

Η Αφρική είναι μια ηπειρωτική χώρα με αναταραχές – εκτός από τους εμφύλιους πολέμους, την αχαλίνωτη φτώχεια και την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πολλά από τα ζώα που είναι μοναδικά στην Αφρική μειώνονται στον πληθυσμό, ένα από τα οποία είναι το λιοντάρι.

Πολλές αφρικανικές χώρες ανταποκρίθηκαν σε απειλές κατά της άγριας πανίδας, ορίζοντας ορισμένες περιοχές ως προστατευόμενες, όπου είναι παράνομο το κυνήγι, η παγίδευση ή η βλάβη της άγριας ζωής. Δυστυχώς, για την εξασφάλιση τέτοιων περιοχών, οι διαχειριστές χρειάζονται χρηματοδότηση για να προσφέρουν προστατευτικές υπηρεσίες. Χωρίς τέτοια κονδύλια, οι λαθροκυνηγοί και οι κυνηγοί τροπαίων επιβαρύνονται σοβαρά.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, οι ερευνητές μελέτησαν 282 τέτοιες προστατευόμενες περιοχές και έχουν διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι από αυτούς στερούνται σοβαρών κονδυλίων – ως εκ τούτου, οι πληθυσμοί λιονταριών μειώνονται. Σημειώνουν ότι τα τελευταία 20 χρόνια, ο πληθυσμός των άγριων λιονταριών στην Αφρική έχει μειωθεί κατά 43% – τώρα υπάρχουν μόλις 20.000 που ζουν στην άγρια ​​φύση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όλα τα πάρκα μαζί θα χρειαστούν $ 1,2 έως 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να λειτουργούν με βιώσιμο τρόπο. Σημειώνουν ότι σήμερα, τα ίδια πάρκα λαμβάνουν μόλις $ 381 εκατομμύρια ετησίως.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι τα έσοδα του τουρισμού θα μπορούσαν να προσφέρουν μια λύση, σημειώνοντας την επιτυχία της Νότιας Αφρικής και της Κένυας οι οποίες επενδύουν σε πάρκα άγριων ζώων.

Διαφήμιση