Αρχική Επιστήμη Μετά το έμφραγμα ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκεφαλικού για τρεις μήνες

Μετά το έμφραγμα ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκεφαλικού για τρεις μήνες

0
εγκεφαλικού
Διαφήμιση

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος εμφράγματος, μετά από ένα εγκεφαλικό είναι ιδιαίτερα αυξημένος για τρεις μήνες.

Οι ερευνητές, του Ιατρικού Κολεγίου Weill Cornell της Νέας Υόρκης, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Αμερικανικής Νευρολογικής Ένωσης στην Ατλάντα ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια ασθενείς, εκ των οποίων πάνω από 46.000 είχαν νοσηλευθεί για έμφραγμα και 80.000 για εγκεφαλικό.

Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους (άνδρες ή γυναίκες) έχουν προηγουμένως πάθει έμφραγμα και ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά τον πρώτο μήνα μετά το έμφραγμα. Όμως παραμένει αυξημένος για πέντε έως 12 εβδομάδες, έως ότου επιστρέψει στα επίπεδα κινδύνου προ του εμφράγματος.

Δεν είναι σαφές γιατί ένα έμφραγμα κάνει πιο πιθανό ένα εγκεφαλικό. Πιθανώς η βλάβη στην καρδιά προκαλεί θρόμβους που ταξιδεύουν ως το εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μετά τα νέα ευρήματα ίσως είναι αναγκαία η χορήγηση αντιπηκτικών φαρμάκων για την αποτροπή μιας εγκεφαλικής θρόμβωσης.

 

Διαφήμιση