Αρχική Ειδήσεις Νέα μέθοδος προβλέπει αξιόπιστα μοτίβα σε βίαια γεγονότα

Νέα μέθοδος προβλέπει αξιόπιστα μοτίβα σε βίαια γεγονότα

0
war
Διαφήμιση

Ένα νέο άρθρο που γράφτηκε από ακαδημαϊκούς στο Royal Holloway και το Πανεπιστήμιο George Washington, μπορεί να προβλέψει αξιόπιστα τα μοτίβα που συμβαίνουν σε βίαια γεγονότα, όπως στους πολέμους, σε τρομοκρατικά χτυπήματα, ανεξαρτήτως γεωγραφίας, εθνότητας και θρησκείας.

Το άρθρο «Βασικά μοτίβα και προβλέψεις κατανομών μεγέθους συμβάντος σε σύγχρονους πολέμους και τρομοκρατικές εκστρατείες», δημοσιεύεται από τον PLOS ONE, από τον καθηγητή του Royal Holloway Michael Spagat, τον ανεξάρτητο ερευνητή Stijn van Weezel και Neil F. Johnson από το Πανεπιστήμιο George Washington.

Το έγγραφο εξετάζει 273 ένοπλες συγκρούσεις και 60 τρομοκρατικές εκστρατείες με στόχο την καλύτερη κατανόηση των τρόπων που οι άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους.

Η ομάδα μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τα μείγματα γεγονότων διαφορετικών μεγεθών, για παράδειγμα τον αριθμό των γεγονότων που σκοτώνουν 10 ή περισσότερα άτομα σε σύγκριση με τον αριθμό των γεγονότων που σκοτώνουν 20 ή περισσότερα άτομα.
Αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 με μια δημοσίευση στο Nature από τον Johnson, τον Spagat και άλλους συν-συγγραφείς.

Το έγγραφο αυτό επικεντρώθηκε σε δεδομένα μεγέθους συμβάντων από εννέα σύγχρονες συγκρούσεις, όπου το μέγεθος ενός συμβάντος, όπως ένας αυτοκτονικός βομβαρδισμός ή μια αεροπορική επίθεση, ορίζεται από τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.
Η ομάδα για το άρθρο αυτό διαπίστωσε ότι η κατανομή μεγέθους των βίαιων γεγονότων στο πλαίσιο των συγκρούσεων που μελετούσαν όλα έμοιαζαν όμοια, τουλάχιστον όσον αφορά τις κατανομές τους μεγέθους γεγονότων.

Ο καθηγητής Mike Spagat, Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δήλωσε: «Θα ήταν άκαιρο να πούμε ότι όλοι οι σύγχρονοι πόλεμοι είναι οι ίδιοι, αλλά η προβλεψιμότητα των κατανομών μεγέθους συμβάντων υποδηλώνει ότι υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές υποκείμενες ομοιότητες, και αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένης της φαινομενικά αδάμαστης φύσης της σύγχρονης σύγκρουσης».

Διαφήμιση