Αρχική Ανακύκλωση Η ΕΛ.ΑΣ πρωτοπορεί στην ανταποδοτική ανακύκλωση για περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Η ΕΛ.ΑΣ πρωτοπορεί στην ανταποδοτική ανακύκλωση για περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

0
antapodotikianakyklosi
Διαφήμιση

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ο πρώτος φορέας του Ελληνικού δημοσίου, που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο και πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών  με περιβαλλοντικό, οικονομικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο. Τα έσοδα από την  ανακύκλωση ενισχύουν το λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων Αστυνομικού και υπολοίπων Ενστόλων. Το ποσό υπολογίζεται περίπου σε 1000 ευρώ ημερησίως.

Της Αγγελικής Γυπάκη

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος, κηρύχθηκε  χθες  σε συνέντευξη Τύπου στο Αρχηγείο της Αστυνομίας από τους αναπληρωτές  υπουργούς  Προστασίας του Πολίτη  κ. Νίκο Τόσκα, Περιβάλλοντος κ Σωκράτη Φάμελλο , τον αρχηγό της Αστυνομίας κ Κωνσταντίνο Τσουβάλα  και  τον πρόεδρος Δ.Σ. Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Παύλο Ραβάνη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Συμμαχίας για την Ελλάδα κ. Γιώργου Καλούδη και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας .

20180612 124915

«Οφείλουμε να συμβάλλουμε για την οικονομία της φύσης , την ελληνική οικονομία αλλά και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων όπως είναι τα ορφανά της Αστυνομίας « είπε ο κ Νίκος Τόσκας που δεν παρέλειψε να εκφράσει τον εντυπωσιασμό του για την μαζική συμμετοχή που είχε η παρουσίαση του συστήματος.

Ο κ Φάμελλος  άρχισε την ομιλία του με την επισήμανση: « Έχουμε αργήσει». Όπως είπε : «Το σύνολο των πολιτών είναι φανατικοί της ανακύκλωσης όμως δεν βλέπουν απτό αποτέλεσμα». Και συνεχάρη την αστυνομία που πρώτη από όλους τους φορείς του Δημοσίου  προχώρησε και εφαρμόζει  την πρακτική της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

20180612 131357Ήταν ένα όραμα του αρχηγού της Αστυνομίας  κ Κωνσταντίνου Τσουβάλα τόνισε πρόπεδρος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ο κ Παύλος Ραβάνης   που εφόσον εφαρμοστεί από τους μισά μόνο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ  ( επί συνόλου 52.000) θα εξοικονομείται καθημερινά ποσό 800 έως 1000 ευρώ για τον λογαριασμό στήριξης των ορφανών  της Αστυνομίας. Πολλώ δε μάλλον αν κληθούν να ακολουθήσουν την εν λόγω πρακτική και οι 55.000 απόστρατοι της Αστυνομίας με τις οικογένειες τους. « Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ανταποδοτική Ανακύκλωση έχει εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- τόνισε. Νιώθουμε την υποχρέωση και την ευθύνη να συμβάλλουμε στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και την καθημερινή συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαδικασία ανακύκλωσης μέσα από το νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας».

Πώς λειτουργεί η ανταποδοτική ανακύκλωση.

20180612 131450Για κάθε συσκευασία ( πλαστική, γυάλινη ή αλουμινίου ) που τοποθετείται στα ειδικά μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης  που περιγράφονται ως « Το Σπιτάκι της Ανακύκλωσης» εκδίδεται μία απόδειξη αξίας 3 λεπτών του ευρώ, που στην προκειμένη περίπτωση περνάει σε κεντρικό σύστημα online  και προστίθεται στον λογαριασμό αρωγής της ΕΛ.ΑΣ .

Όπως είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ Τσουβάλας  μέχρι σήμερα 180  τέτοια μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί  στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ τις αστυνομικές σχολές και τα κατασκηνώσεις της Αστυνομίας και έπεται συνέχεια πιθανώς στα αστυνομικά τμήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση του « www.ecozen.gr” ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ Σ. Φάμελλος επεσήμανε ότι  έχει ξεκινήσει συζήτηση για ανάλογη συνεργασία με το 40 Σώμα Στρατού. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Fraport  για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται.

logo ceb1cebdcf84ceb1cf80cebfceb4cebfcf84ceb9cebaceb7 ceb1cebdceb1cebacf85cebacebbcf89cf83ceb7

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση