Αρχική Ευζωία Στη Σαουδική Αραβία βρέθηκε απολίθωμα 90.000 ετών του Homo Sapiens

Στη Σαουδική Αραβία βρέθηκε απολίθωμα 90.000 ετών του Homo Sapiens

0
Σαουδική Αραβία (1)
Διαφήμιση

Απολίθωμα του Homo sapiens, ηλικίας 90.000 ετών – το παλαιότερο που έχει βρεθεί εκτός Αφρικής, αποκαλύφθηκε στην έρημο Νεφούντ της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για ένα μεσαίο δάχτυλο ενήλικα ανθρώπου.

Το νέο εύρημα αποτελεί στοιχείο για τις μεταναστεύσεις των πρώτων πληθυσμιακών ομάδων και παρέχει μια νέα ένδειξη για το πότε και πώς το ανθρώπινο είδος μετανάστευσε από την Αφρική, ενώ επιβεβαιώνει μια αντίληψη που είχαν οι επιστήμονες πως η έρημος Νεφούντ ήταν φιλόξενη περιοχή – όταν ζούσε αυτό το άτομο – ένα λιβάδι γεμάτο άγρια ​​φύση με πόσιμο νερό.

Σαουδική Αραβία

«Το είδος μας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική περίπου 300.000 χρόνια πριν. Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ο Homo sapiens αναχώρησε από την Αφρική σε μία και μόνη μετανάστευση πριν από περίπου 60.000 χρόνια, ταξιδεύοντας κατά μήκος των ακτών», δήλωσε ο ανθρωπολόγος Michael Petraglia του Ινστιτούτου Max Planck για την Επιστήμη της Ανθρωπολογικής Ιστορίας στη Γερμανία.

«Αυτό το απολίθωμα ενός ενδιάμεσου φοινικικού οστού, μήκους 1,2 ίντσας (3,2 cm), υποδηλώνει ότι το είδος μας εξήλθε από την Αφρική πολύ νωρίτερα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ακόμη ότι «η ανακάλυψη δείχνει επίσης πως αυτοί οι άνθρωποι κινούνταν στο εσωτερικό της γης, όχι στις ακτές».

Ανακαλύφθηκαν πολλά απολιθώματα ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ιπποπόταμων, άγριων βοοειδών, αντιλόπων και στρουθοκαμήλων, καθώς και πέτρινα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι κυνηγοί-συλλέκτες.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Ecology και Evolution.

Διαφήμιση