Αρχική Ειδήσεις «Αφυπνίζοντας τον Πραγματικό Εαυτό –Οδηγός Επιβίωσης σε Ώρα Κρίσης»

«Αφυπνίζοντας τον Πραγματικό Εαυτό –Οδηγός Επιβίωσης σε Ώρα Κρίσης»

0
Διαφήμιση

O Θεόδωρος Κυριακός, Διαπροσωπικός Ψυχοθεραπευτής και η Αιμιλία Αξιωτίδου, Οικογενειακή Σύμβουλος–Ψυχοπαιδαγωγός, διοργανώνουν ένα βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: «Αφυπνίζοντας τον Πραγματικό Εαυτό – Οδηγός Επιβίωσης σε Ώρα Κρίσης».

Το διήμερο σεμινάριο θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, (ώρες: 10:00 – 15:00), στο ΘΕΑΤΡΟ 104 | Αίθουσα OpenSpace (Ευμολπιδών 41, Γκάζι | Μετρό ‘Κεραμεικός’).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης, το ταξίδι αφύπνισης του αυθεντικού μας εαυτού, καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κ.α. που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν την πρακτική τους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να καλλιεργήσουν οι συμμετέχοντες τον εσωτερικό παρατηρητή, μέσα από τεχνικές αυτοπαρατήρησης, οραματισμού, mindfulness και διαλογισμού, προκειμένου να μάθουν να αναγνωρίζουν τους δυσλειτουργικούς ρόλους που παίζουν ο καθένας μέσα στην καθημερινότητά του, να βλέπουν διαφορετικά τις καταστάσεις που τoυς δυσκολεύουν, να δουλέψουν με δύσκολα συναισθήματα και να έρθουν σε επαφή με την δύναμη και την εσωτερική φωνή καθοδήγησής τους.

Καθώς μεγαλώνουμε, αποκτούμε διάφορες γνώσεις για να επιβιώσουμε, για να επιτύχουμε επαγγελματικά και να προσαρμοστούμε στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Μέσα στην πορεία μας αυτή μέσω της παιδείας και της μόρφωσης, πολύ συχνά απουσιάζουν οι γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και τις δυσκολίες της ζωής που δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε. Αυτές ειδικά τις γνώσεις και δεξιότητες σκοπεύουμε να μοιραστούμε με τους καλεσμένους μας.

Το να καλλιεργήσουμε δεξιότητες για να αφυπνίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, μας φέρνει σε επαφή με μια ευέλικτη δύναμη που κανένας και καμία κατάσταση δεν μπορεί να μας στερήσει. Ο Καρλ Γιουνγκ είπε κάποτε ότι εάν δεν κάνουμε το ασυνείδητο συνειδητό, θα ελέγχει την ζωή μας και θα το αποκαλούμε μοίρα!

Το σεμινάριο περιλαμβάνει διάλεξη, μοντέλα που ‘χαρτογραφούν’ τον ψυχισμό μας, εμπειρικές ασκήσεις εστιασμένης περισυλλογής και οραματισμού, χρησιμοποιώντας ενεργά την φαντασία (activeimagination), και επεξήγηση του μηχανισμού αυτών των ασκήσεων, έτσι ώστε να μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν από τους παρευρισκομένους σε δικό τους τόπο και χρόνο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν προχωρημένες ασκήσεις που συνδυάζουν διαλογισμό (mindfulness), αναπνοή (breath) και σύνδεση με το σώμα (bodyawareness) για επεξεργασία δύσκολων συναισθημάτων.

Στο σεμινάριο αυτό, ανάμεσα σε άλλα, θα μάθετε:

– να βλέπετε διαφορετικά καταστάσεις που σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας

– πώς να αναγνωρίζετε δυσλειτουργικούς ρόλους που παίζουμε και πώς βγαίνουμε από αυτούς

– πώς να ενεργοποιήσετε τον εσωτερικό παρατηρητή και να πλοηγήστε δημιουργικά μέσα από τα εσωτερικά σας μπλοκαρίσματα, χρησιμοποιώντας τον οραματισμό και το διαλογισμό

– πώς να δουλεύετε με δύσκολα συναισθήματα,

– πώς να έρχεστε σε επαφή με την δύναμή σας και την εσωτερική φωνή καθοδήγησης

Η ευτυχία σε γενικές γραμμές είναι κάτι που όλοι μας επιθυμούμε. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, το πως επεξεργαζόμαστε εσωτερικά, τα εξωτερικά ερεθίσματα που μας προσφέρει η ζωή.

Το πως βιώνουμε μια κατάσταση έχει σχέση περισσότερο με εμάς παρά με την κατάσταση. Τα πιστεύω μας και οι προγραμματισμοί μας, επηρεάζουν το πως μεταφράζουμε μια κατάσταση.

Το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης, είναι το ταξίδι ανακάλυψης των βαθύτερων επιθυμιών της καρδιάς μας.

Διαφήμιση