Αρχική Ειδήσεις ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program: Ο ΟΤΕ ανοίγει τον δρόμο στους ηγέτες...

ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program: Ο ΟΤΕ ανοίγει τον δρόμο στους ηγέτες του αύριο

0
Διαφήμιση

Με μία εντελώς πρωτοποριακή-για τα Ελληνικά δεδομένα- διαδικασία, ο όμιλος ΟΤΕ-COSMOTE ανοίγει το δρόμο μιας λαμπρής καριέρας στους ταλαντούχους νέους της χώρας μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα τους αυριανούς ηγέτες του Οργανισμού και… όχι μόνον.

Εμπνευστής του προγράμματος ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program, ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ.Μιχάλης Τσαμάζ, που έχοντας ως οδηγό την δική του προσωπική εμπειρία, είδε την ανάγκη των νέων που… παρά τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα άλλα εφόδια που ο καθένας διαθέτει, αδυνατούν να βρουν τον βηματισμό τους στην Ελλάδα της κρίσης με συνέπεια να επιλέγουν την μετανάστευση.

Υπό το πρίσμα αυτό η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Προσωπικού του ομίλου υπό την κα Έλενα Παπαδοπούλου επεξεργάστηκε επί έναν ολόκληρο χρόνο το πρόγραμμα που θα επιτρέψει μια άκρως αντικειμενική επιλογή των μελλοντικών στελεχών του ΟΤΕ με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει ένα πολύ καλό παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις της χώρας.

Το πρόγραμμα, που παρουσίασε πρόσφατα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σε συνέντευξη Τύπου, απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους και νέεςέως 28 ετών, κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου, με προσωπικό όραμα και πάθος, προσήλωση στην προσωπική τους ανάπτυξη και όρεξη να εργαστούν στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό Όμιλο στην Ελλάδα.

«Ψάχνουμε προσωπικότητες» είπε ο κ. Μιχάλης Τζαμάζ καθώς είναι μέρος της δουλειάς που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση του μεγέθους του ΟΤΕ. Και εξήγησε: «ο ηγέτης έχει ολιστική προσέγγιση, ενοποιεί συλλογική γνώση, χαράζει στρατηγική, είναι διπλωμάτης και παράδειγμα προς μίμηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «ο ΟΤΕ του σήμερα, είναι ένα μεγάλο σχολείο και μπορεί να δημιουργήσει τους ηγέτες του αύριο. Η επένδυση σε νέους ανθρώπους, είναι επένδυση στο μέλλον. Το πρώτο ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program επενδύει σε νέους ανθρώπους και τους παρέχει τα μέσα για να εξελιχθούν σε εξαίρετους, ολοκληρωμένουςmanagers. Θέλουμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας τους καλύτερους υποψήφιους της αγοράς και να αναδείξουμε τους ταλαντούχους εργαζομένους μας. Θέλουμε νέους ανθρώπους με προσωπικότητες που ξεχωρίζουν.»

Οι 10 πρώτοι που θα επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου. Παράλληλα άλλοι 30 εργαζόμενοι στον ΟΤΕ (που δεν κατέχουν θέση ευθύνης σήμερα )θα έχουν την ευκαιρία για εντατική εκπαίδευση και ανάδειξη των ικανοτήτων τους με σκοπό την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Όπως περιέγραψε η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, Έλενα Παπαδοπούλου, η διαδικασία επιλογής για το ΟΤΕ-COSMOTEGraduate Trainee Program περιλαμβάνει κύκλους συνεντεύξεων και αξιολόγησης, από τους οποίους θα προκύψουν 10 ταλαντούχοι νέοι, ωστόσο και οι υπόλοιποι που θα συμμετέχουν και ειδικά αυτοί που θα φθάσουν στο τελικό στάδιο (εκτιμάται περί τα 30 με 50 άτομα) θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία σαν να συμμετείχαν σε εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης. Για τους προσληφθέντες εν τέλει (η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015) θα ακολουθήσουν 18 μήνες με έκθεση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας, εκπαίδευσησε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και  συμμετοχή σε σύνθετα έργα.

Το Πρόγραμμα για τους ήδη εργαζομένους θα είναι επίσης 18μηνης διάρκειας, αντίστοιχο του εξωτερικού προγράμματος, αλλά και ειδικά προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε εργαζόμενου. Η επιλογή των 30 συμμετεχόντων θα γίνει μέσα από μια ολοκληρωμένη, μεθοδική διαδικασία, αντίστοιχη με αυτή του εξωτερικού προγράμματος που ξεκινάει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ίδιων των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί η κατηγορηματική δήλωση του κ. Τσαμάζ στο κλείσιμο της παρουσίασής του: «Όποιος χρησιμοποιήσει «μέσο» ή γνωριμία είναι λόγος αποκλεισμού από τη διαδικασία»

INFO: 

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου, στο ειδικά σχεδιασμένοmicrosite: www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr.

Διαφήμιση