Αρχική Ειδήσεις Τα βήματα για καλύτερη διατροφή στο γραφείο

Τα βήματα για καλύτερη διατροφή στο γραφείο

0
Διαφήμιση

Καθημερινά οι υποχρεώσεις στο γραφείο είναι ατελείωτες και εσείς λίγο πριν φύγετε, καταλαβαίνετε πως καταλήξατε και σήμερα να φάτε ό,τι πιο ανθυγιεινό υπάρχει. Για το λόγο αυτό ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ τα γεύματα σας και μην αφήσετε κανέναν να σας εμποδίσει από το να τα γευτείτε! Τι άλλο όμως πρέπει να κάνετε;

Αποφύγετε τροφές που προκαλούν φούσκωμα και υπνηλία: Τηγανιτά, κοκκινιστά και σάλτσες δεν έχουν θέση στο γραφείο σας. Προτιμήστε μία ελαφριά σαλάτα, ένα ψητό κρέας συνδυασμένο με λαχανικά ή μία αραβική πίτα με κοτόπουλο. Η συνήθεια αυτή θα σας γλιτώσει θερμίδες και χρήματα, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Πίνετε τακτικά νερό: Έχετε πάντοτε δίπλα σας ένα μπουκάλι με νερό και μη ξεχνάτε να το.. ανοίγετε και να πίνετε. Θα σας κρατήσει ενυδατωμένους και ταυτόχρονα θα βοηθήσει αρκετά στην καλύτερη αυτοσυγκέντρωσή σας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μέσα και μερικές φέτες λεμονιού, που έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τι θα λέγατε και για ένα ποτήρι πράσινο τσάι; Δεν ακούγεται και τόσο άσχημο!

Διαλέξτε μικρά σνακ: Μία μπανάνα, λίγα κρακεράκια, μερικοί ξηροί καρποί, 2-3 κριτσίνια ή ακόμη και ένα τοστ θα σας προσφέρουν μία τονωτική ένεση ενέργειας. Ακόμη και την ώρα που γράφετε στον υπολογιστή, μπορείτε να τα τσιμπάτε. Που ξέρετε μπορεί να ζηλέψουν και οι διπλανοί σας και να σας ευγνωμονούν που τους βάλατε στο σωστό το δρόμο!

Πιείτε καφέ, αλλά με μέτρο: Ο καφές δρα τονωτικά βοηθώντας στην εγρήγορση κατά την εργασία. Ωστόσο η υπερκατανάλωση καφέ (πάνω από 2-3 φλιτζάνια ημερησίως) μπορεί να οδηγήσει σε υπερδιέγερση και νευρικότητα. Πιείτε ένα λίγο πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας και άλλο ένα κατά τη διάρκειά της.

Πείτε «ναι» σε ένα γλυκό: Νομίζουμε, πως μόλις χαμογελάσατε! Εννοείται, ότι μετά από τόση δουλειά και κούραση, σας αξίζει ένα γλυκό. Εντάξει, δεν εννοούμε να το ρίξετε στις πάστες απλά ένα γευστικό ζελέ με φρούτα, ένα σοκολατάκι και γενικότερα ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, μπορεί να γίνει… δικό σας!

Διαφήμιση