Αρχική Ειδήσεις Ηλεκτροδότηση: ομάδες δράσης σε τοπικό επίπεδο θα παρεμβαίνουν για τα νοικοκυριά που...

Ηλεκτροδότηση: ομάδες δράσης σε τοπικό επίπεδο θα παρεμβαίνουν για τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη

0
Διαφήμιση

Την ανάπτυξη ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρχει άμεση παρέμβαση για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιπτώσεις εκείνες των νοικοκυριών που χρήζουν βοήθειας, αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 Το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε λίγη ώρα στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, με συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους», τονίζει σε δήλωση ο κ. Μανιάτης και προσθέτει: «Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση δημιουργούμε ειδικές ομάδες δράσης ώστε με διαφάνεια και ανθρωπιά να δοθούν λύσεις. Δεν παραγνωρίζουμε τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ, όμως βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης. Ταυτόχρονα προχωρούμε σε όλες τις ενέργειες ώστε να δώσουμε με έκπτωση μέχρι 70% ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός στην Κρήτη: Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ!
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία
Επόμενο άρθροΖητήματα ασφάλειας και αγωγών στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΚΑ με τον ευρωπαίο Επίτροπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here