Αρχική Ειδήσεις Λιγούρες: κάτι θέλουν να σας πουν!

Λιγούρες: κάτι θέλουν να σας πουν!

0
Διαφήμιση

Οι λιγούρες είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά και στα δύο φύλα. Οι περισσότεροι τις έχουν συνδέσει με την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά στην πραγματικότητα όλοι έχουμε ζητήσει κάτι αλμυρό ή γλυκό σε ανύποπτο χρόνο και τόπο. Αισθανόμαστε ότι το έχουμε ανάγκη, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τον λόγο. Η αλήθεια είναι ότι οι λιγούρες είναι το μόνο μέσο που διαθέτει το σώμα για να εκφράσει αυτό που χρειάζεται. Όμως, τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται;

 

Γλυκά: Λαχταράτε κάτι γλυκό; Μια σοκολάτα; Ένα παγωτό; Πριν τρέξετε στο κοντινότερο περίπτερο, αναλογιστείτε τι πραγματικά συμβαίνει. Το σώμα σας έχει ανάγκη από χρώμιο, θείο και τρυπτοφάνη. Που θα τα βρείτε όλα αυτά; Στα φρέσκα φρούτα, στο τυρί και στις γλυκοπατάτες. Η λιγούρα αυτή μπορεί να σημαίνει και κόπωση. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά και σωστά.  

Υδατάνθρακες: Αν ξαφνικά λιγουρευτήκατε μια μακαρονάδα ή λίγο ψωμί, τότε χρειάζεστε άζωτο. Δοκιμάστε ένα μπιφτέκι από κιμά γαλοπούλας ή μια χούφτα αμύγδαλα. Θα αισθανθείτε χορτάτοι και πολύ πιο ελαφριοί.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fast food: Το γρήγορο φαγητό αποτελεί μια ένοχη απόλαυση. Αν λαχταράτε μια πίτσα, ένα χάμπουργκερ, τηγανιτές πατάτες και αναψυκτικά, τότε το σώμα σας έχει ανάγκη από ασβέστιο. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια σαλάτα με μαρούλι, κοτόπουλο, κρουτόν και παρμεζάνα. Η παρμεζάνα είναι από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τυριά!   

Καφεΐνη: Πριν πιείτε την τρίτη κούπα καφέ, δοκιμάστε να φάτε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, αυγά ή κεράσια. Η ανάγκη για καφεΐνη σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται αλάτι και σίδηρο. Ακόμα, μπορεί να σημαίνει ότι στην πραγματικότητα διψάτε ή είστε αφυδατωμένοι. Πιείτε ένα ποτήρι νερό, χρειάζεστε ακόμα εκείνη την κούπα; 

Αλμυρά σνακ: Η ανάγκη για αλμυρά σνακ πχ. πατατάκια σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται χλωρίδιο, στοιχείο απαραίτητο για τη σωστή πέψη του οργανισμού. Δοκιμάστε να φάτε ψάρι ή λίγο γιαούρτι και αποφύγετε τα ανθυγιεινά σνακ. 

Διαφήμιση