Αρχική Ειδήσεις Η αρνητική δράση της ζάχαρης

Η αρνητική δράση της ζάχαρης

0
Διαφήμιση

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το είδος των τροφίμων που καταναλώνετε μπορεί να ευθύνεται για τους πονοκεφάλους σας; Τα τρόφιμα και τα συστατικά τους είναι, πολλές φορές, υπεύθυνα για το 50% των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.

 

Oι εκθέσεις Ινστιτούτων Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναφέρουν ότι η αιτία των πονοκεφάλων είναι συχνά πολύπλοκη. Ωστόσο, η κατανάλωση ζάχαρης είναι τις περισσότερες φορές ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους.Ο παράγοντας όμως ζάχαρης είναι και ο μόνος του οποίου έχουμε τον έλεγχο.

 

Eίναι στο χέρι μας με λίγα λόγια να περιορίσουμε ή και να βγάλουμε την ζάχαρη από την ζωή μας και το πιάτο μας. Όπου κι αν περιέχεται, η ζάχαρη, στα τυποποιημένα τρόφιμα, στις παντός είδους σάλτσες, στα αλλαντικά, στα τουρσί, στα γλυκά, σαν το πιο όξινο των τροφίμων, είναι η «καταστροφή» του οργανισμού.

 

Είναι γνωστό ότι τα όξινα τρόφιμα είναι από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες του οργανισμού και η αιτία πληθώρας ασθενειών. Aν λοιπόν η ζάχαρη και όλα τα τρόφιμα που την περιέχουν δεν προκαλούν άμεσα ημικρανίες και πονοκεφάλους ή δεν εκδηλώνεται άμεσα μια πάθηση, δεν παύει να ενεργοποιεί τις διαδικασίες που τα προκαλεί όλα αυτά.

 

Μην ξεχνάτε, τα αφεψήματα και τα εγχύματα των βοτάνων συγκαταλέγονται στην ομάδα των πιο αλκαλικών τροφίμων. Tα αλκαλικά τρόφιμα είναι η ασπίδα του οργανισμού έναντι σχεδόν όλων των παθήσεων.

Mία σημαντική διευκρίνιση: Δεν μπερδεύουμε τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και των λαχανικών-τα οποία είναι αναγκαία για την υγεία μας- με τις ραφιναρισμένες ζάχαρες και τα προϊόντα της ζάχαρης.

 

Πηγη: http://www.livestrong.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕ.Ε.: Προς μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των περιβαλλοντικών προβλημάτων
Επόμενο άρθροΦουκουσίμα: Πυκνοί καπνοί πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ