Αρχική Καταστροφές Φουκουσίμα: Πυκνοί καπνοί πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο

Φουκουσίμα: Πυκνοί καπνοί πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο

0
Διαφήμιση

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα σύννεφα καπνού που εμφανίστηκαν χθες πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταΐτσι. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, Tepco, ανακοίνωσε πάντως ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τη μονάδα παραμένουν σταθερά και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε το περιστατικό.

«Είναι πιθανό το νερό της βροχής να εισχώρησε στο κτίριο όπου στεγάζεται ο αντιδραστήρας και να έπεσε πάνω στη σαρκοφάγο, η οποία είναι καυτή, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tepco, Maymi Yoshida, προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Κάθε αντιδραστήρας καλύπτεται από μια σαρκοφάγο ενισχυμένου χάλυβα, πάχους ως και 20 εκατοστών, η οποία αποτελεί το κυριότερο μέτρο προστασίας κατά των διαρροών ραδιενέργειας.

Τον καπνό πάνω από τον αντιδραστήρα 3 αντιλήφθηκε το πρωί της Τετάρτης ένας υπεργολάβος που μαγνητοσκοπούσε το κατεστραμμένο κτήριο, προετοιμάζοντας τις εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών από το σημείο.

Τα σύννεφα καπνού ήταν ακόμα ορατά μετά από δυο ώρες.

Δυο χρόνια μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι, η Tepco συνεχίζει τις ρίψεις νερού πάνω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες για να διατηρήσει τη θερμοκρασία τους σε χαμηλά επίπεδα, μολύνοντας κάθε εβδομάδα τεράστιο όγκο νερού με ραδιενέργεια. Υπάρχουν φόβοι ότι το ραδιενεργό νερό διαρρέει στη θάλασσα.

Διαφήμιση