Αρχική Ειδήσεις Γάλα αμυγδάλου: θρεπτική αξία και παρασκευή

Γάλα αμυγδάλου: θρεπτική αξία και παρασκευή

0
Διαφήμιση

Το γάλα αμυγδάλου ήταν ήδη γνωστό από τη μεσαιωνική Ευρώπη χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες. Σήμερα, καταναλώνεται κυρίως από χορτοφάγους και vegan. Ωστόσο, τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά προσκαλούν και εμάς να δοκιμάσουμε αυτό το διαφορετικό ρόφημα.

Πιο συγκεκριμένα, το γάλα αμυγδάλου έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λιγότερο κορεσμένο λίπος από αυτό του αγελαδινού γάλακτος. Δεν περιέχει λακτόζη, πράγμα που το καθιστά ιδιαίτερα αγαπητό στα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Επίσης, δεν περιέχει γλουτένη και χοληστερίνη.

Μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα!

Θα χρειαστείτε:
1 κούπα ωμά, ανάλατα αμύγδαλα
4 κούπες νερό
μπλέντερ

Οδηγίες:
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό για 6 με 8 ώρες μέχρι να μουλιάσουν. Έπειτα, τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τις 4 κούπες νερό. Τέλος, το στραγγίζουμε για μια τελευταία φορά και είναι έτοιμο!

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στο γάλα σας λίγο μέλι ή κανέλα καθώς και αποξηραμένα φρούτα π.χ. σταφίδα ή δαμάσκηνο.

ΠΗΓΗ: newsitamea.gr

Διαφήμιση