Αρχική Ειδήσεις ΑΡΧΕΛΩΝ: Καταγγέλλει βανδαλισμούς στον Ν. Κυπαρισσιακό κόλπο

ΑΡΧΕΛΩΝ: Καταγγέλλει βανδαλισμούς στον Ν. Κυπαρισσιακό κόλπο

0
Διαφήμιση

Βανδαλισμούς και σειρά ενεργειών που εμποδίζουν το έργο τους, καταγγέλλουν ερευνητές της οργάνωσης ΑΡΧΕΛΩΝ, στην περιοχή του Ν. Κυπαρισσιακού κόλπου.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, σύμφωνα με την οργάνωση, «οι Έλληνες, Άγγλοι, Τσέχοι και Γάλλοι ερευνητές του ΑΡΧΕΛΩΝ, αφού ολοκλήρωσαν την νυκτερινή παρατήρηση και το μαρκάρισμα χελωνών, βρήκαν το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Ερευνητικού Σταθμού Πεδίου του Ν. Κυπαρισσιακού κόλπου, βανδαλισμένο με μαχαιρωμένα και τα 4 λάστιχα».

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην βόρεια άκρη του παραθαλάσσιου χωριού Καλό Νερό, που αποτελεί τμήμα του πυρήνα της 2ης σημαντικότερης παραλίας ωοτοκίας (μετά την Ζάκυνθο) της Carettacarettaστην Μεσόγειο.

«Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πράξεων, όπως η κλοπή του επιστημονικού εξοπλισμού του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ την 13η Ιουνίου, τους επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς σε βάρος των φωλιών των θαλασσίων χελωνών και τους προπηλακισμούς και τις απειλές σε βάρος των ερευνητών του προγράμματος», καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Μάλιστα, ζητούν από όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για την ταυτότητα των δραστών των παραπάνω πράξεων, να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές αρχές της Κυπαρισσίας, καθώς, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους «είναι το μόνο σίγουρο ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα της χώρας μας αλλά και της περιοχής της Τριφυλίας ειδικότερα, την στιγμή που η χώρα μας, στην προσπάθεια να βγει από τις δυσκολίες της, βασίζεται στην καλή εικόνα της ως ιδανικό τουριστικό προορισμό».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here